Van Naaldvaren tot Draadereprijs – het herbarium van Imke van Boekhold

Datum: 22 augustus 2016 t/m 20 november 2016 (meerdaags), vanaf 11:00

Start locatie: Westzeedijk 345 (Museumpark), 3015 AA Rotterdam

Imke van Boekhold legt de laatste hand aan haar herbarium-expositieImke van Boekhold legt de laatste hand aan haar herbarium-expositie

Textielontwerpster Imke van Boekhold (1992) reconstrueerde voor haar afstudeercollectie de flora van Foula, zonder het afgelegen Schotse eiland te bezoeken. Achter een naaimachine, gedreven door geduld en concentratie, stikte zij met polyester en katoenen garens een herbarium dat de illusie wekt van een verzameling echte gedroogde planten.

Van Naaldvaren tot Draadereprijs 3

Voortbordurend op dit concept raakte Imke geïnspireerd door het herbarium van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam en maakte zij nieuwe planten die karakteristiek zijn voor de Rotterdamse stadsflora, waaronder naaldvaren, aardaker, klein robertskruid, zandweegbree en draadereprijs. Het herbarium van Imke van Boekhold vormt samen met gedroogde planten uit het museumherbarium een bijzondere tentoonstelling waarin verfijnde kunst en natuurhistorie naadloos in elkaar overgaan.

De tentoonstelling Van Naaldvaren tot Draadereprijs duurt t/m 20 november 2016.

www.hetnatuurhistorisch.nl/

Van Naaldvaren tot Draadereprijs 2