Uit in de open tuin van Ridderhofstad Hindersteyn

Datum: 1 juli 2017 t/m 2 juli 2017 (meerdaags), vanaf 10:00

Start locatie: Langbroekerdijk 119, 3947 BG Langbroek

Op zaterdag 1 en zondag 2 juli 2017 is de tuin van Ridderhofstad Hindersteyn in Langbroek (U.) weer open voor publiek. Ook worden er rondleidingen verzorgd om het kasteel te bezoeken. Deze historische buitenplaats is één van de statige kastelen die aan de Langbroekerwetering ligt.

De moestuin (bloemen-, groenten- en kruidentuin) wordt wekelijks onderhouden door ruim 30 vrijwilligers, waarbij de 3 monumentale kassen de tuin een extra dimensie geven. De huisimker geeft tekst en uitleg over de bijen en hun bijdrage aan de tuin; verder kunnen vaste bewoners zoals de Uilenbaardkippen (herenhoenders) van dichtbij bewonderd worden en hebben we buren op bezoek met de Blokhovense linievarkens. Op zondag is Tesselschade Arbeid Adelt weer van de partij met authentiek handwerk.

Natuurlijk komt u voor de tuin: de vrijwilligers tonen u graag de vrucht van hun arbeid. En neemt u gerust een kijkje in de oranjerie, fruitkooi, appelgaard en doolhof of loop langs de fontein en de slangenmuur. In deze oase van rust kunt wegdromen onder de oude bomen en genieten van een verfrissing met de bekende Hindersteyn citroentaart, muntthee uit eigen tuin en, naar gelang de oogst, aangevuld met een vers gemaakt kopje soep. Kortom: er is genoeg te doen en te zien.

De entrée van € 3,50 per persoon komt geheel ten goede aan het in stand houden van de monumentale tuin met zijn kassen. Kinderen tot 16 jaar gratis entrée. Groepen zijn op aanvraag altijd welkom voor rondleidingen, vergaderingen (familie)bijeenkomsten, picknicklunches of ‘koken in de moestuin’. Hindersteyn is nu ook (exclusief) te boeken als trouwlocatie! Honden zijn helaas niet toegestaan. Tuin is minder geschikt voor rolstoelen in verband met grindpaden. Zie voor de exacte openingstijden en meer informatie: www.hindersteyn.nl

Combineer uw bezoek met de naastgelegen tuin van kasteel Lunenburg, die dit weekend ook geopend is. Voor meer info: www.kasteellunenburg.nl

Ridderhofstad Hindersteyn

Langbroekerdijk 119