Tuinevenement: Zuid Bevelandse Tuindagen (Ze)

Datum: 25 augustus 2018 t/m 26 augustus 2018 (meerdaags), vanaf --:--

Start locatie: Zie tuinen

Zuid Bevelandse Tuindagen

Op 25 en 26 augustus openen een aantal tuineigenaren in Zeeland hun tuinpoortjes voor uw komst!

Hieraan doen onder anderen de NTs-tuinen 265 Atelier de Herberg in Nisse en 262 de Doolman in Heinkenszand mee.

Wees welkom.

Atelier De Herberg
Tuin nummer 265 uit de OTG 2018
Ria Lengton
Dorpsplein 35, 4443 AE Nisse
rialengton@me.com
Extra info tuin: eigen kwekerij en/of verkoop, biodiversiteit in de tuin.
3.000 m².
Het huis en de fraaie tuin zijn gelegen aan een historisch dorpsplein met monumentale kerk en oude drinkplaats. De tuin bij het huis en atelier is formeel van opzet met borders op kleur, overgaand in een informeel gedeelte met vijver, dat aansluit op het landschap. Langs de hoofdzichtas zijn een aantal kleinere tuinen ontstaan om intimiteit te creëren en om vooral de geuren gevangen te houden.
De Doolman
Tuin nummer 262 uit de OTG 2018
Jopie Koens en Ton Altena
Oudekamerseweg 22, 4451 NC Heinkenszand
06 22030922
tuin@doolman.nl
www.doolman.nl
1.250 m².
Geïnspireerd door o.a. Piet Oudolf en Madelien van Hasselt hebben de eigenaren zelf een ontwerp gemaakt voor de tuin, vervolgens is de tuin in de jaren daarna door hen zelf aangelegd. Gekozen is voor een strakke tuin qua lijnenspel, omdat dit aansluit bij het huis, de beplanting is los en weelderig. Er wordt getuinierd op kleur maar er is ook gezocht naar aansluiting bij het omringende Zeeuwse landschap. Er is tevens een groenten- en kruidentuin en een kas met druiven en tomaten.