Tuinevenement: Zeeuwse Bloembollenroute (Ze)

Datum: 20 april 2018 t/m 21 april 2018 (meerdaags), vanaf 10:00

Start locatie: Zie tuinen

Zeeuwse Bloembollenroute

Op vrijdag 20 april en zaterdag 21 april openen drie NTs-tuinen zich voor u op de Zeeuwse Bloembollenroute. U bent welkom van 10,00 tot 17.00 uur bij de volgende drie tuinen:

Tuin ’t Hofje

Adres: Noordweg 4, 4373 SM Biggekerke

Tuin nummer 259 uit de OTG 2018

Een romantisch, landelijk gelegen tuin met uitzicht tot aan de duinen. Borders op kleur rondom het huis in vloeiende belijning. De hagen van Taxus, Beuk en Lonicera geven structuur. Een cottagetuin met een weelderige beplanting. In april staat de tuin vol met bloeiende bloembollen en in de zomer zijn er de vele rozen. In de tuin of de serre is er gelegenheid voor een kopje koffie met huisgemaakte taart. Ook is er een Brocante met Interieur/Tuindecoratie.

2 ha.

Entree: € 5,00 incl. koffie/thee en rondleiding.

Romantische rozentuin

Adres: Duinweg 32, 4356 AS Oostkapelle

Tuin nummer 266 uit de OTG 2018

In de voortuin overheersen de zachtgele kleuren van de David Austin rozen, gecombineerd met het lichtblauw van de Geranium pratense ‘Mrs. Kendall Clark’. Achter de oude gepotdekselde zwarte schuur ligt de schaduwtuin. In een beeldschone lange border voeren de kleuren donkerrood en lichtblauw de boventoon. In de kleine pluktuin vindt u een schat aan bloemen van eenjarigen en vaste planten. In de nieuw aangelegde achtertuin zijn ouderwets geurende rozen met vaste planten. Een perfect onderhouden tuin. Ook in het voorjaar kunt u deze tuin bezoeken als de duizenden bloembollen bloeien.

1.000 m².

Entree: € 3,50.

Ecologische cottagetuin

Adres: Noordweg 51, 4356 EB Oostkapelle

Tuin nummer 267 uit de OTG 2018

De tuin behoort bij een oud boerderijtje en ligt midden in het open landschap dicht bij de zee. Hij wordt beschermd door een windsingel. Daarbinnen is een heerlijk klimaat ontstaan. In de tuin wordt rekening gehouden met bijen, vlinders, egels, marterachtigen en amfibieën. Met de beplanting en indeling wordt rekening gehouden met hun behoeften, maar ook met die van de tuineigenaren. Zo ontstaat een spannend geheel. Door ziekte in de buxus is de tuin veranderd. Er is geen nieuwe buxus voor in de plaats gekomen. Er is gezocht naar een andere structuur, die rust moet geven aan de weelderige plantengroei. In januari bloeien er al veel sneeuwklokjes en deze worden opgevolgd door vele andere bollen, het hele jaar door.

3.000 m².

Entree: € 3,50, voor groepen € 3,50 p.p. of 5,00 p.p. incl. koffie/thee/lekkernij rondleiding.