Tuinevenement: Voorjaar in Salland (Ov)

Datum: 6 mei 2018, vanaf 10:00

Start locatie: Zie tuinen

Huys Beukenroode

Voorjaar in Salland

Op zo 22, zo 29 april en zo 6 mei bent u van harte welkom bij de tuinen van Voorjaar in Salland. De tuinhekjes gaan voor u open van 10.00 – 17.00 uur. Vier NTs-tuinen i.s.m. Arjan Schepers Vaste Planten staan te popelen om u te mogen ontvangen.

De tuinen:

De tuin van Nynke Atsma

Tuin nummer 91 uit de OTG 2018

Oude Twentseweg 26, 8105 RG Luttenberg

Een door windsingels beschutte, kleurrijke tuin rond een boerderij uit 1929. Ronde vormen zijn de basis. In de voortuin een vijver en een border in de kleuren van het huis: wit, groen en rood. Achter een terras uitkijkend op een vijver met twee waterloopjes. Hier domineert een oude walnoot de schaduwborder in pasteltinten waarin bladvormen een belangrijke rol spelen. Een lange pergola en heestergroepen achter een zachtgeel-oranje-donkerrode zonneborder naast het huis. Via een bospaadje komt men op het landje, waar geëxperimenteerd wordt met (wilde) planten. In het voorjaar heel veel bloeiende bollen.

Huys Beukenroode

Tuin nummer 94 uit de OTG 2018

Kennedylaan 20, 8101 AK Raalte

Rond het rietgedekte huis uit 1921, heeft de eigenaar, geïnspireerd door de Amsterdamse grachtentuinen, op kleine schaal vele voorbeelden van stadstuinen gecreëerd in door hagen omsloten tuinkamers. Zichtlijnen en tuinelementen zijn ingenieus verwerkt in het geheel. Tot de verrassingen horen een berceau, een platanenlaantje en een 50 jaar oude Japanse witte prunus die samen met de vele tulpen een mooi decor vormen en het voorjaar kleurrijk inluiden.

Hof van Eigen-aardigheden

Tuin nummer 95 uit de OTG 2018

Krieghuisweg 7a, 8102 SV Raalte

In het buitengebied van Raalte is een geheel gecreëerd dat toepasselijk is voor de naam van de tuin: ‘Eigen-aardigheden’. Men wandelt door heg-omgeven tuingedeelten, ieder deel met een eigen invulling: Rozenhof, wijn- en boomgaard, bijentuin, speeltuintje, hostatuin, moes- en pluktuin, een bosgedeelte met kabouterpad en een vijver. Een met liefde en creativiteit onderhouden geheel.

Salaborghtuin

Tuin nummer 88 uit de OTG 2018

Schoonhetenseweg 33, 8111 MD Heeten

Deze tuin, achter het vroegere kruidenierswinkeltje aan de weg door het bos van landgoed Schoonheeten, is in het voorjaar leuk om te bezoeken. Overal, bij de entree, bij het kasje, langs de bosrand en in de borders is het dan een fleurig geheel van bollen in de volle grond en in potten. Er worden ieder jaar weer duizenden bollen bij geplant.

Voor meer informatiewww.tuinenvansalland.nl