login | contact | nieuwsbrief

Volg ons op         

    

Als donateur steunt u de doelstellingen van de Nederlandse Tuinenstichting; het beschermen van waardevol tuinhistorisch erfgoed. De Nederlandse Tuinenstichting heeft uw steun hard nodig om een groene toekomst te kunnen waarborgen.


Tuinevenement: Tuinweekend Gorssel (Ge)

Datum: 27 juli 2018 t/m 29 juli 2018 (meerdaags), vanaf 10:00

Start locatie: Zie website

Tuinweekend Gorssel

De zes tuinen die bezichtigd kunnen worden (waaronder NTs-tuin 127 De UIterwaard) zijn zeer uiteenlopend van stijl en inrichting. In de ene tuin ligt het hoofdaccent op bijzondere vormgeving, in de andere op een uitgebreide plantencollectie, en in weer een andere wordt juist geprobeerd een harmonieuze combinatie van beide te presenteren. In alle tuinen is de natuurlijke omgeving (of dat nu bos is of veld) een belangrijke sfeerfactor.

De tuinen zijn op 27, 28 en 29 juli 2018 geopend van 10.00 – 17.00 uur. De entree bedraagt € 2,50 per persoon per tuin. In alle tuinen kunt u tijdens uw bezoek een kopje thee of koffie drinken, vaak met iets lekkers erbij.

Doordat ze dit tuinweekend al voor de tiende keer organiseren, hopen wze daarmee ook het fraaie dorp Gorssel bij een breder publiek bekend te maken. In het dorp bevindt zich een behoorlijk aantal lifestyle winkels die ook zeker bij de gemiddelde tuinbezoeker in de smaak zullen vallen. Veel winkels zijn ook op zondag open. En natuurlijk is er volop horeca in het dorp.

Sinds juni 2015 is het nieuwe museum MORE voor modern realisme open. Een extra reden om naar Gorssel te komen!

De meeste tuinen zijn gelegen aan rustige straten of wegen. U kunt uw auto dan in de berm parkeren. Wilt u de auto s.v.p. wel zo dicht mogelijk bij de te bezoeken tuin parkeren, zodat eventuele buren er zo weinig mogelijk ‘last’ van hebben? Denkt u er s.v.p. ook aan dat op smalle buitenwegen passeerruimte voor andere auto’s en (breder) landbouwverkeer overblijft?

Wees welkom!

Voor meer informatie, zie tuinweekendgorssel.nl