Tuinevenement: Thema- en Open Tuindagen Kwekerij Jacobs (Gr)

Datum: 11 augustus 2018 t/m 12 augustus 2018 (meerdaags), vanaf 09:00

Start locatie: 5e Dalweg 4 9699 TS Vriescheloo

“HELENIUMFESTIVAL”

11 en 12 augustus van 09:00 uur tot 17:00 uur

Rond die tijd staan de meeste Heleniums dus in volle bloei. Het steeds groter wordende aantal lijkt jaarlijks voor een nog uitbundiger bloemenfeest te zorgen. Alle Heleniums zijn hier in grote groepen opgenomen in grote gemengde plantenborders. Dit is vrij ongebruikelijk voor plantencollecties, meestal zijn deze bij elkaar in vakken uitgeplant. Ze hebben ervoor gekozen om vooral ook de tuinwaarde van de Helenium in borders te laten zien. Zo valt meteen op dat ze bijzonder fraai combineren met andere nazomer- en herfsbloeiers en natuurlijk niet te vergeten de siergrassen die ook dan al een zeer belangrijke bijdrage leveren. Al hun planten staan overigens in diverse grote lange eilandborders die u kunt bekijken vanaf een uitgebreid stelsel van smalle hakselpaadjes. Door de hoogte van de uitbundige en weelderige beplanting waant u zich in een heuse bloemenzee.
Ervaar de warme en zinderende combinaties van Helenium met o.a. Aster, Persicaria, Sanguisorba, Helianthus, Rudbeckia, Vernonia, Eupatorium, Veronicastrum en Monarda naast de pluimen en halmen van vooral Molinia, Panicum, Stipa, Pennisetum, Sorgastrum en niet te vergeten Miscanthus. De Helenium is onbetwiste hoofdrolspeler als we het “Indian Summer” effect willen bereiken en mag zeker in geen “Hot Border” ontbreken!

Ieder jaar proberen ze tijdens de Helenium dagen een nieuwe eigen selectie te introduceren die dan in een beperkte aantallen zal worden aangeboden. Omdat ze daar dan ook voldoende voorraad van in onze collectie moeten hebben, is het niet altijd mogelijk om vantevoren aan te geven welke nieuwe soort het gaat worden en of dat dan vervolgens ook nog eens gaat lukken. Ze kunnen en willen dus niets beloven en dat is dan vooral om teleurstelling te voorkomen als later blijkt dat we helaas geen door ons aangeprezen mooie nieuwe Helenium kunnen leveren!

Vanzelfsprekend hebben Ze naast vaste planten en siergrassen een royale collectie Heleniums in de verkoop. Zoals gebruikelijk is alles weer van eigen kweek, blijft de entree GRATIS en staan koffie met koek tegen een kleine vergoeding weer voor u klaar!

U bent van harte welkom

Voor meer informatie: www.kwekerijjacobs.nl