Tuinevenement: Speciale Helleborusdagen, Fl

Datum: 16 maart 2018 t/m 17 maart 2018 (meerdaags), vanaf 10:00

Start locatie: Zie tuinen

Speciale Helleborusdagen

Twee NTs-tuinen openen gezamenlijk de deuren voor u. Het gaat om tuin nummer 66 uit de OTG 2018, Goldhoorn Gardens en om tuin nummer 69 uit de OTG 2018, De Stekkentuin.

Contactgegevens:

wies@destekkentuin.nl

Geopend: vr 9 t/m zo 11 maart, vr 16 t/m za 17 maart, vr 23 t/m za 24 maart. De tuinen zijn steeds geopend van 10.00 – 17.00 uur.

Prijs: Gratis

Goldhoorn Gardens

Een sfeervolle tuin rond een boerderij met weelderige begroeiing en een grote vijver met boogbrug à la Monet, mooie golvende borders op kleur en een beukenberceau. Langs de oprit buxusbollen en beukenhagen. Verder een terras met raster en pilaren waar rozen en clematissen tegenaan groeien. Ook nog een bospad met schaduwplanten en hier en daar doorkijkjes naar het landschap. In het voorjaar staan duizenden bloembollen en helleborussen in volle bloei.

Adres: Klutenweg 13, 8314PB Bant, Fl.

De Stekkentuin

Verzameltuin rond vijftigerjaren boerderij waarin van voor- tot najaar bijzondere vaste planten: 400 verschillende helleborusvariëteiten, ruim 150 narcissensoorten geflankeerd door duizenden blauwe bolletjes, 40 bijzondere Pulmonaria’s, ruim 300 hostavariëteiten, 100 verschillende hortensia’s en ruim 150 stokrozen in allerlei kleuren. In de winderige polder is bewust gekozen voor veel bodembedekkers naast stevige bladplanten. Er zijn opgehoogde golvende borders met veel geel-, rood-, grijs- en bontbladige planten, heesters en bomen. Verhoogde gedeeltes zijn bereikbaar via kleine trapjes en doorsneden door kronkelige paden, soms van gletsjerkeien gemaakt. In het gazon een ovale vijver met symmetrische herfstborder.

Adres: Noordermiddenweg 13, 8311 PZ Espel, Fl.