Tuinevenement: Open Tuinendagen van de Drentse hooglanden (Dr)

Datum: 5 augustus 2018, vanaf 11:00

Start locatie: Zie tuinen

De roos van Hijken

Open Tuinendagen van de Drentse hooglanden

Drenthe heeft veel te bieden: bossen en heide, rust en ruimte. En in landelijk Drenthe vind je verrassende tuinen. Tuinen waar je kunt genieten van de bloemenpracht in een landelijk decor. Ontmoet de gastvrije eigenaren. Wandel langs goed onderhouden borders en geniet van het uitzicht. Welkom bij de tuinen van de Drentse Hooglanden.

Zondag 3 juni, zondag 1 juli en zondag 5 augustus zijn de tuinen geopend van 11.00 – 17.00 uur. Het gaat om zes tuinen waarvan vier NTs-tuinen:

De LuieTuinman

Tuin nummer 60 uit de OTG 2018

Jan en Nicolette Nauta

Gijsselterweg 29, 7963 PG Ruinen

deluietuinman@gmail.com

www.deluietuinman.nl

Extra info tuin:  eigen kwekerij en/of verkoop, honden aangelijnd toegestaan, biodiversiteit in de tuin.

Prijs: € 5,00.

Achter de entree met veel zomerbloeiers in potten, het theehuis en de kwekerij strekt zich een groot aantal voorbeeldtuinen uit. Men wandelt o.a door de grassenlaan, de tempeltuin, de berkenprairie, de regenboogtuin en het bolle pad. De tuinen zijn door hagen omsloten met soms een mooi uitzicht over het Drentse boerenland. In mei veel bolbloemen.

1 ha.

Chris Bruinsma

Tuin nummer 62 uit de OTG 2018

Chris Bruinsma

Ommerweg 54, 7921 TE Zuidwolde

postvoorbruinsma@gmail.com

www.tuinenvandedrentsehooglanden.nl

Extra info tuin: (gedeeltelijk) voor invaliden toegankelijk, eigen kwekerij en/of verkoop, biodiversiteit in de tuin.

Prijs: € 3,00 of € 5,00 incl. koffie/thee. Lunch mogelijk op afspraak. Voor donateurs tuin gratis zo 3 juni, zo 1 juli en zo 5 augustus.

Via een 200 m lange oprit, komt men in de met markante heggen omgeven tuin. Vanuit de entree bij de rietgedekte boerderij loopt men de door een meidoornheg omgeven bloementuin binnen. Het pad voert van hieruit door een schaduwtuin met rode esdoorns en een fraai uitzicht over een glooiend coulissenlandschap naar de vijvertuin. In dit gedeelte grote plantengroepen en rozenborders. Via een grassentuin met kleine vijver bereikt men een boomgaardje met ramblers en borders. Ook een moestuin ontbreekt niet.

4.000 m².

Tuindoenerij ‘t Vlijtig Loesje

Tuin nummer 49 uit de OTG 2018

Loes Barendregt en Piet Faber

Smalbroeksweg 4, 9442 PD Elp

piet.faber@xs4all.nl

Google: ‘t vlijtig loesje

Extra info tuin: eigen kwekerij en/of verkoop, (gedeeltelijk) voor invaliden toegankelijk, honden aangelijnd toegestaan.

Prijs: € 4,50 incl. koffie/thee/lekkernij. Lunch tot 12 pers. op afspraak.

Achter deze sfeervolle Drentse boerderij ligt een grote landschaps- en vijvertuin. Rondom vijvers en gazon, waarin spiegels met wuivend gras, vindt men grote borders met fraaie planten, grassen, en rozen in overwegend blauwe, rose, purper en lila tinten. De beplanting is naturel, informeel en geïnspireerd door het impressionisme. In de borders en door de gehele tuin zijn veel bijzondere en soms zeldzame bomen en struiken aangeplant. Hierdoor en ook door aangebrachte hoogteverschillen zijn er boeiende doorkijkjes ontstaan. De groter wordende bomen zorgen in deze weidse tuin voor dynamiek en steeds meer variatie in zowel licht en schaduw als in openheid en beslotenheid.

4.500 m².

Roos van Hijken

Tuin nummer 53 uit de OTG 2018

Luc en Petra ter Beek

Meerweg 9, 9415 TC Hijken

info@roosvanhijken.nl

www.roosvanhijken.nl

Extra info tuin: (gedeeltelijk) voor invaliden toegankelijk, eigen kwekerij en/of verkoop, honden aangelijnd toegestaan, biodiversiteit in de tuin.

Prijs: € 4,00.

Rondom een boerderijtje ligt deze kleurrijke tuin. Er zijn prachtige soms 5 meter diepe borders te zien met uitbundige en vaak ook gewaagde kleurencombinaties. Men wandelt tussen door heggen en lage haagjes omsloten gedeelten met steeds een andere sfeer. Er zijn ook een moestuin, een boomgaardje en een groot terras. Vanaf de achtertuin wijds zicht op het Drentse land. In deze geslaagde en afwisselende tuin is veel moois te beleven.

7.000 m².