Tuinevenement: Open dagen de Wiersse (Ge)

Datum: 20 mei 2018 t/m 21 mei 2018 (meerdaags), vanaf 10:00

Start locatie: Wiersserallee 9, 7251 LH Vorden

Voorjaarsbloei

De tuinen van landgoed de Wiersse zijn een aantal dagen per jaar opengesteld voor het publiek , op de open tuinen dagen (10.00 -17.00). Buiten de open dagen is bezoek altijd mogelijk via de wekelijkse rondleidingen (mei-september) of via een gereserveerde groepsrondleiding.

Op de open dagen van landgoed de Wiersse worden lichte maaltijden geserveerd en planten verkocht. Entree: € 6,50 p.p., kinderen tot 9 jaar gratis. Er kan alleen contant worden betaald. Honden worden niet toegelaten. Parkeren gratis.

Tuin informatie

Tuin nummer 168 uit de OTG 2018

Stichting Landgoed de Wiersse

Wiersserallee 9, 7251 LH Vorden

info@dewiersse.com

www.dewiersse.com

Extra info tuin:

• Bed & Breakfast
  • (gedeeltelijk) voor invaliden toegankelijk
  • biodiversiteit in de tuin.

Wandelen door de tuinen van de Wiersse is een unieke ervaring: weidse uitzichten over het landschap, doorzichten tussen hoge en groene coulissen langs beelden en fonteinen en vanaf bruggetjes over beek en vijvers. Na de ouderwetse hooilanden met stinzenplanten en veel botanische bollen, loopt men door de ‘Wilde Tuin’ met zijn inheemse en verwilderde planten en varens richting de besloten moes- en kweektuin. Daarna leidt een slingerende beukenloofgang van 100 meter via de berceau en rozentuin naar de climax: de ‘Lage Tuin’ met zijn pergola, droge muren en borders. Hier houdt Laura Gatacre het motto hoog van haar schoonmoeder Alice de Stuers: “Forsche groepen, mooie eenvoudige kleurschaakeringen en vooral aanhoudende bloei.” De continuïteit van drie eeuwen liefdevol individualistisch familiebeheer is op de Wiersse overal merkbaar.