Tuinevenement: Oost Groninger Bloembollenroute

Datum: 29 april 2018, vanaf 11:00

Start locatie: Zie tuinen

Krokuszondagen

De elfde Oost-Groninger bloembollenroute! De duizenden bloembollen in vier tuinen in Oostwold, Winschoten en Stadskanaal werden door de vele bezoekers van voorgaande jaren zeer gewaardeerd. Ook nu zijn er weer veel extra bollen toegevoegd. Tijdens de open dagen kunnen tuinliefhebbers zonder afspraak te maken genieten van deze vroege voorjaarstuinen. De vier tuinen zijn totaal verschillend wat betreft aanleg en sfeer, ook dat maakt in deze tijd van het jaar een bezoek aan de tuinen de moeite waard.

De tuinen zijn geopend van 11.00 – 17.00 uur.

De volgende NTs-tuinen stellen tijdens dit evenement de tuinen open voor bezoekers:

The Stonefarm

Tuin nummer 16 uit de OTG 2018

Anna en Tinus Scheltens

Zijdstukkerweg 7. 9501 LB Stadskanaal

E-mail: tinus.anna@hetnet.nl

Website: www. westerwoldsetuinen.nl

www.stonefarm.nl

Oppervlakte: 20.000 m2

Entree: Vrije gift

Opvallend in deze tuin is een grote hoeveelheid zwerfkeien door de eigenaren verzameld in de omgeving. Over grote gazons en verrassende soms geaccidenteerde paadjes wandelt men langs borders met bijzondere planten, bomen en struiken. Naast de 4 vijvers, is in het schaduwgedeelte een hostapad, afgewisseld met zich steeds meer uitzaaiende cyclaampjes. Her en der staan exoten in de volle grond en er is een opvallende folly. In het voorjaar, beginnend met de sneeuwklokjes, bloeien talrijke stinzenplanten en andere vroeg bloeiende bollen. Er is het hele tuinseizoen veel te zien in dit zeer afwisselende geheel.

Tuinfleur

Tuin nummer 9 uit de OTG 2018

Rika en Pieter van Delden

Nieuweweg 34, 9682 RM Oostwold

E-mail: tuinfleur@planet.nl

Website: www.tuinfleur.nl

Oppervlakte: 6000 m2

Entree: € 3.00

Voor het huis een ‘rode tuin’. Achter het huis een smalle, diepe tuin omgeven door 3,5 km beukenhagen, verdeeld in 10 tuinkamers. Vaste plantenborders op kleur. Een grote natuurlijke vijver, een beeldentuin, een hagentuin, een hostatuin met meer dan 600 verschillende hosta’s. Ook een rariteitentuin met bijzondere schaduwplanten en een meandertuin met een verzameling varens (100 soorten) en primula’s. Achter in de tuin een verhoogd terras met uitzicht op het Oldambtmeer/Blauwestad. Grenzend aan de dijk twee nieuwe tuinen in wording. In het voorjaar meer dan 160 soorten sneeuwklokjes, gevolgd door vele duizenden bloembollen in bloei. Een volmaakt onderhouden en indrukwekkend geheel.

Wubsbos

Tuin nummer 25 uit de OTG 2018

Jannie Bos

St. Vitusholt 86, 9673 AK Winschoten

Tel: 0597-420869

E-mail: info@wubsbos.nl

Website: www.wubsbos.nl

Oppervlakte: 1700 m2

Entree: Vrije gift

In een park midden in Winschoten ligt WubsBos verstopt op een plek waar rond 1920 een zandafgraving was. Daardoor is er een hoogteverschil van ca. 5 m. De tuin loopt geleidelijk af naar beneden via treetjes en stapelmuurtjes. De beplanting is natuurlijk/nonchalant en sluit aan de rand aan bij het bos. In het voorjaar veel stinzenplanten en andere bollen.