login | contact | nieuwsbrief

Volg ons op         

    

Als donateur steunt u de doelstellingen van de Nederlandse Tuinenstichting; het beschermen van waardevol tuinhistorisch erfgoed. De Nederlandse Tuinenstichting heeft uw steun hard nodig om een groene toekomst te kunnen waarborgen.


Tuinevenement: “Noordelijke Kwekerijdagen” Meeden (Gr)

Datum: 20 april 2018 t/m 21 april 2018 (meerdaags), vanaf 10:00

Start locatie: Hereweg 346, 9651 AT Meeden

Noordelijke Kwekerijdagen

Op 21 en 22 april 2018 is Meeden het centrum van plantbeminnend Nederland. Dan vinden op tuingoed Foltz de jaarlijkse Noordelijke Kwekerijdagen plaats, een internationaal plantenfeest waarbij 40 collega-kwekers, tuinkunstenaars en andere tuinspecialisten zich presenteren aan het publiek. Een heerlijk liefhebbersevenement en  hèt moment om vroeg in het seizoen die langgezochte plant eindelijk te vinden, te praten met kwekers en oude tuinvrienden terug te zien. Met verkoop- en informatiestands, informele lezingen van kwekers over hun favoriete soorten, demonstraties, muziek en dit jaar extra nadruk op de relatie tussen tuin en kunst. Zo interviewt Hanneke Kappen op zondagmiddag de man die beide in zich vertegenwoordigt als geen ander: kunstschilder en tuinontwerper Ton ter Linden.

De Noordelijke Kwekerijdagen onderscheiden zich van veel andere fairs als een echt ‘planten-evenement’, waarbij het allemaal draait om andere, nieuwe en onbekende planten. De dagen zijn uitgegroeid tot de grootste gespecialiseerde plantenbeurs van Noord-Nederland. Ieder jaar presenteren de deelnemende kwekers persoonlijke favorieten en nieuwe variëteiten van eigen kweek

Geopend en kosten: Open: 10.00 – 17.00 uur. Toegang € 4,00; Groei & Bloei-leden en groepen vanaf 10 personen € 3,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis.

Adres: Hereweg 346, 9651 AT Meeden

Tel: 0598 635000 of 06 10593437, ook bereikbaar via de e-mail: kwekerij@tuingoedfoltz.nl

Voor meer infotuingoedfoltz.nl