Tuinevenement: Lentekriebels bij Kwekerij Jacobs

Datum: 17 maart 2018 t/m 18 maart 2018 (meerdaags), vanaf 09:00

Start locatie: 5e Dalweg 4, 9699 TS Vriescheloo, Groningen

Lentekriebels bij Kwekerij Jacobs

De jaarlijkse opening van Kwekerij Jacobs op het 3e weekend van maart!

Na hun winterslaap komen de sapstromen van de vroege bloeiers weer een beetje op gang. Daar willen we natuurlijk niets van missen! In de tuin zeer veel bolgewassen in bloei tussen Helleborus orientalis hybriden en andere vroege bos en schaduwplanten. Een aankondiging én gezellige start van een nieuw tuinseizoen!

Juist dat ijle en fragiele beginin de lente vinden we altijd heel vertederend, vooral als we bedenken dat het meest dynamische moment in de tuin er aan zit te komen. Een aarzelend lief briesje als voorbode van een enorme explosie die zeer binnenkort de tuin verbazingwekkend snel zal omtoveren tot één grote bloeiende groene oase. Als buitenmensen zitten we daar natuurlijk dagelijks middenin en we voelen ons altijd weer zeer bevoorrecht met een geweldig plekje op de voorste rij. Als alles in de tuin weer de grond uit schiet, is de vrijkomende energie werkelijk voelbaar en werkt voor ons altijd weer zeer aanstekelijk. Na de winterperiode hebben we weer zin om in de grond te wroeten, we krijgen er lentekriebels van!

Zoals altijd is alles weer van eigen kweek.

Contactgegevens:

Info@kwekerijjacobs.nl

www.kwekerijjacobs.nl

Adres: 5e Dalweg 4, 9699 TS Vriescheloo, Groningen

Geopend: 17 en 18 maart 2018 van 09.00 tot 17.00 uur.

Prijs: Gratis, koffie & thee met wat lekkers tegen een kleine vergoeding

Landelijk gelegen tuin en kwekerij, die bestaat uit in elkaar overlopende gedeelten die vanaf smalle paadjes te bewonderen zijn. Er is een grote natuurlijke vijver met glooiende oever en weelderige beplanting met o.a. siergrassen. Dit gedeelte gaat over in een middendeel met kwekerij en ‘sierlijke’ moestuin. Voor het woonhuis onder oude bomen schaduwtuinen, eindigend in uitbundig bloeiende eilandborders. Houder van de Nederlandse Planten Collectie Helenium. Een mooie, inspirerende tuin.