Tuinevenement: Internationale Kwekerijdagen (Ge)

Datum: 15 juni 2018 t/m 17 juni 2018 (meerdaags), vanaf 10:00

Start locatie: Bingerdenseweg 21 6986 CE Angerlo

Afbeeldingsresultaat voor internationale kwekerijdagen bingerdenInternationale Kwekerijdagen

Plantenfeest tijdens de Internationale Kwekerijdagen

De Kwekerijdagen Bingerden hebben nationaal en internationaal faam verworven. Kwekers en bezoekers kijken lang van tevoren uit naar deze jaarlijkse ontmoeting met andere bevlogen plantenexperts en plantenliefhebbers. Een unieke gelegenheid om bijzondere aanwinsten voor de tuin te vinden in een prachtige natuurlijke en historische omgeving.
In 2018 zal het thema «Places» zijn. Waar komen planten vandaan, waar hebben ze het naar hun zin in de tuin of zelfs waar vind je de mooiste tuinen of ga je heen voor planten. Kortom alles wat met ‘plaats’ of locatie te maken heeft.

Vrijdag 15 juni

11:00-12:00 Fedde Jorritsma, Compostering
14.00-15.00 Prijsuitreiking exposanten
15.00-16.00 Jan Rudolph de Lorm, directeur Singer Museum, Laren “Geschilderde tuinen”
16.00-17.00 Manfred Lucenz en Klaus Bender, “Garten als Lebensraum”

Zaterdag 16 juni

13.00-14.00 Renske Ek, conservator botanische tuin van Paleis het Loo, Apeldoorn
16:00-1700 Goede Compost voor een gezonde tuin met Janneke Tops (workshop bij de compost hoop)

zondag 17 juni

10.30-11.30 Goede Compost voor een gezonde tuin met Janneke Tops (workshop bij de composthoop)
11.30-12.30 Vera Greutink, groenauteur en -ontwerper, over permacultuur en de eetbare bostuin
13.00 Veiling van bijzondere planten met veilingmeesters Romke van de Kaa en Ward van Teylingen
14.30-15.30 Goede Compost voor een gezonde tuin met Janneke Tops (workshop bij de composthoop)

Dagelijks

• Wankja Ferguson, ecologisch hovenier over wilde bijen. Zij neemt u na een inleiding mee door de tuinen. (Nederlands of Engels)
  • Op het Food festival terrein bij de moestuin staan Harmien Haan en Krista Boots voor u klaar om u te vertellen over gezond eten.
De rondleidingen worden bekend gemaakt op de dag zelf en vinden plaats in kleine groepen. Verzamelen bij de info stand.

Tentoonstelling

De ‘Collectie van Bingerden 2018’ op het Plantentheater. In het midden van het voorplein van Bingerden zijn veel planten de ster op het Plantentheater! Hier zullen de bezoekers een aantal van de interessante planten die aanwezig zijn op de show kunnen zien. Alle planten worden duidelijk gemarkeerd met de naam, naam van de kwekerij en standnummer. De planten voor de veiling op zondag zullen hier ook worden getoond.
De kwekerijdagen op de historische buitenplaats Bingerden vormen de ideale gelegenheid om nationale en internationale kwekers, tuinboekenschrijvers en andere plantenliefhebbers te spreken, advies te vragen en onderling ervaringen uit te wisselen.

Food Festival in de moestuin

Vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018 van 10 uur tot 18 uur.

Entree

€ 12 euro p.p. als u uw tickets online bestelt (zie hieronder) en € 14 euro p.p. aan de kassa, inclusief parkeren, lezingen en programma.
‘Jongeren’ tot 30 jaar gratis op vertoon van een identiteitsbewijs.*
Op zondag gratis entree voor de derde persoon.
Honden worden niet toegelaten.
NB Er zijn geen pinautomaten op het terrein, dus neem voldoende contant geld mee om teleurstelling te voorkomen.
Een privébezoek met rondleiding voor een groep van minimaal 15 personen is mogelijk van mei tot eind juni, alleen op afspraak. Mail naar info@bingerden.com
De tuinen worden een aantal keer per jaar opengesteld voor leden van de Hortus Society. Wilt u deelnemen kijk dan op de pagina van de Hortus Society om lid te worden. U ontvangt dan automatisch uitnodigingen.
* Kinderen tot 12 jaar hebben altijd al gratis toegang tot de Internationale Kwekerijdagen. Omdat wij ook jongeren, zoals scholieren, studenten en twintigers, kennis willen laten maken met dit plantenfeest is de entree voor iedereen tot en met 30 jaar gratis op vertoon van id.

Huis Bingerden
Bingerdenseweg 21