Tuinevenement: Herfsttuinen (NB)

Datum: 29 september 2018 t/m 30 september 2018 (meerdaags), vanaf 10:00

Start locatie: Zie tuinen

Herfsttuinen

Wees welkom op 29 en 30 september! Dan zijn er namelijk twee herfstige NTs-tuinen te bezichtigen. Tuin nummer 289 Buitengoed Albert Tielens en 307 Landgoed Jorissenhoeve. U bent welkom van 10.00 tot 17.00 uur.

Buitengoed Albert Tielens

Bovenstraat 63, 4741 TP Hoeven

info@tielensentielens.nl

www.tielensentielens.nl

Entree: 4,50 euro

De vijftig meter lange zwemvijver met aan weerszijden gemengde borders is spectaculair. Het rustige, groene gedeelte achter in de tuin wordt verdeeld door peren-, linden- en esdoornlanen. Achter in de tuin is een vliedberg omgeven door een gracht. Kenmerkend bij de aanleg is de evenwichtige structuur van rechte lijnen en cirkels, beplant met o.a. Calamintha nepeta. Deze indrukwekkende tuin is naar eigen ontwerp aangelegd.

2,5 ha.

Landgoed Jorissenhoeve

Achtmaalsebaan 17, 4721 SM Schijf

landgoed@jorissenhoeve.com

www.jorissenhoeve.com / facebook: Landgoed Jorrisenhoeve

Entree: 4,00 euro

Achter de formele voortuin ligt het monumentencomplex van huis en stal uit 1938. Rondom de boerenhoeve heeft wijlen Ineke Lambregts de oude boerensfeer rondom het erf en in de tuin teruggebracht. Dit is terug te zien door de diverse hoogstamfruitbomen en in de keuze van de planten. De bloemenhof wordt door een breed pad gescheiden en ligt in het verlengde van de dakkapel waar vroeger het hooi naar binnen kwam. Er is een ecologische moestuin. Het overtollige regenwater wordt via een slotenstelsel naar een ven geleid. De Lakenvelderkoeien lopen als een omlijsting om de tuin heen. In het bosgedeelte staan monumentale bomen. Tegen de avond komen de reeën tevoorschijn uit het bos en zijn de uilen te horen.

7,5 ha.