Tuinevenement: Brummense Tuinenronde (Ge)

Datum: 5 augustus 2018, vanaf 11:00

Start locatie: Zie tuinen

Brummense Tuinenronde

Tijdens de Brummense Tuinenronde op 10 juni en 5 augustus openen vier NTs-tuinen zich gezamenlijk van 11.00 – 17.00 uur.  De entree bedraagt 4,00 euro p.p per tuin en zondag 5 augustus is de entree gratis voor donateurs. Wees welkom bij de volgende tuinen:

116 De Brummense Overtuin

Arnhemsestraat 39, 6971 AP Brummen.

In het hart van het dorp Brummen ligt deze tuin. De voortuin is strikt formeel met buxusvakken met Rosa ‘Schneewittchen’ en een 175 jaar oude Liriodendron tulipifera ‘Grandiflora’. Achter het huis ziet men een fraaie langwerpige vijver, pergola’s en aan weerszijden borders. Er ligt nog een derde tuingedeelte achter de laurierhaag: een bostuin met bosvijver en tuintempel omgeven door verhoogde beplanting. Het geheel is omzoomd door hoge bomen.

117 Spaensweerd

Alleen op 5 augustus geopend.

Bronkhorsterweg 18, 6971 JA Brummen.

In de tuin rond de 17e-eeuwse buitenplaats Spaensweerd, gelegen in de uiterwaarden van de IJssel, zijn aan de oude bomen nog de resten van de aanleg in Engelse landschapsstijl (van ca. 1840) te herkennen. Zo staan bij de bosvijver twee monumentale bomen: een plataan en een treurbeuk. Rond het huis: een groot gazon met borders en een prachtig uitzicht op de uiterwaarden. Overal kan men genieten van oude taxus- en buxusvormsnoei. In het voorjaar heel veel stinzenplanten en bolgewassen.

118 Tuin aan ’t Leusveld

Rhienderensestraat 16, 6971 LS Brummen.

De romantische tuin ligt omgeven door een gebied van Natuurmonumenten. Langs de oprit en voor het voormalige boerderijtje ligt een boomgaard. Er is een grote vijver met waterlelies en een natuurzwembad waarin het water schoon en helder blijft door de beplanting aan de zijkant. De eigenaresse koestert zaailingen die in de kas worden opgekweekt en weer worden terug geplaatst in de tuin. Er zijn gemengde borders, borders op kleur en een eenjarigen border te zien. Een imker mag zijn bijenkasten op het terrein plaatsen. Alleen al door de bijzonder mooie ligging van de tuin in het landschap is een bezoek aan deze tuin de moeite waard.

131 De Johannahof

Eerbeekseweg 27a, 6964 BM Hall.

Vanaf het terras achter de boerderij een mooi uitzicht op het omringende landschap over het grote gazon met grote vaste plantenborders op de erfscheidingen en hier en daar groepen hoge bomen. Een prieel met rozen en onderbeplanting van Geranium ‘Rozanne’ in het midden onderbreekt het gazon achter het huis. Aan de rechterkant een meer dan 90 meter lange border, aan de linkerzijde een dubbele border. In het grasveld langs de lange border zijn drie ovale eiland borders, waarvan twee met grassen zijn ingeplant. Een mooie coulissewerking geven de haaks op de borders geplaatste pergola’s. De tuin is relatief jong maar veelbelovend.

Voor meer informatie:

0575 566240/ 06 19822630