Tuinevenement: Bollenroute/Tuinenroute Noordoostpolder (Fl)

Datum: 20 april 2018 t/m 6 mei 2018 (meerdaags), vanaf 10:00

Start locatie: Zie tuinen

PICT2370 a.JPG

Bollenroute/Tuinenroute Noordoostpolder

Van vrijdag 20 april tot zondag 6 mei open 4 NTs-tuinen zich gezamenlijk voor u.

Geopend: 10.00 -17.00 uur

Prijs: 2,50 euro, groepen 3,00 euro p.p. incl. rondleiding.

Meer info op:www.destekkentuin.nl of wies@destekkentuin.nl of via de telefoon: 0527 271327

De volgende tuinen openen zich:

Pegasushof

Tuin nummer 64 uit de OTG 2018

In deze verzorgde tuin is gekozen voor een strakke indeling met taxus- en buxushagen, rechte vijvers en lange zichtassen naar het omringende polderland. Er zijn een rozenlaantje, een vijvertuin, graspaden met rozenbogen en mooie borders. Tevens een fruitlaan en windsingel waaronder schaduwbeplanting van varens, Helleborus en Bergenia. Veel bloeiende bollen in het voorjaar.

4.000 m².

Adres: Klutenweg 5, 8314 PB Bant

De Tuinen van Lipke Schat

Tuin nummer 65 uit de OTG 2018

Een mooie verborgen tuin waarin men de strakke lijnen van het polderlandschap terugvindt in de rechte paden en hagen. Een pad met overvloedig begroeide bogen voert de tuin in. Hier ligt een rechthoekige vijver met rustige beplanting en groenblijvende accenten. Ieder gedeelte heeft zijn eigen sfeer. Zo zijn er een roze-lila-purperen tuin, een blauwe tuin, een verscholen tuin en een symmetrische vijvertuin. Besloten delen worden afgewisseld met een weids uitzicht. Door de aanplant van duizenden bollen staat de tuin al vroeg in bloei.

3.500 m².

Adres: Polenweg 9, 8314 PL Bant

Goldhoorn Gardens

Tuin nummer 66 uit de OTG 2018

Een sfeervolle tuin rond een boerderij met weelderige begroeiing en een grote vijver met boogbrug à la Monet, mooie golvende borders op kleur en een beukenberceau. Langs de oprit buxusbollen en beukenhagen. Verder een terras met raster en pilaren waar rozen en clematissen tegenaan groeien. Ook nog een bospad met schaduwplanten en hier en daar doorkijkjes naar het landschap. In het voorjaar staan duizenden bloembollen en helleborussen in volle bloei.

4.000 m².

Adres: Klutenweg 13, 8314PB Bant

De Stekkentuin

Tuin nummer 69 uit de OTG 2018

Verzameltuin rond vijftigerjaren boerderij waarin van voor- tot najaar bijzondere vaste planten: 400 verschillende helleborusvariëteiten, ruim 150 narcissensoorten geflankeerd door duizenden blauwe bolletjes, 40 bijzondere Pulmonaria’s, ruim 300 hostavariëteiten, 100 verschillende hortensia’s en ruim 150 stokrozen in allerlei kleuren. In de winderige polder is bewust gekozen voor veel bodembedekkers naast stevige bladplanten. Er zijn opgehoogde golvende borders met veel geel-, rood-, grijs- en bontbladige planten, heesters en bomen. Verhoogde gedeeltes zijn bereikbaar via kleine trapjes en doorsneden door kronkelige paden, soms van gletsjerkeien gemaakt. In het gazon een ovale vijver met symmetrische herfstborder.

3.800 m².

Adres: Noordermiddenweg 13, 8311 PZ Espel