login | contact | nieuwsbrief

Volg ons op         

    

Als donateur steunt u de doelstellingen van de Nederlandse Tuinenstichting; het beschermen van waardevol tuinhistorisch erfgoed. De Nederlandse Tuinenstichting heeft uw steun hard nodig om een groene toekomst te kunnen waarborgen.


Tuinenevenement Top in de Kop (NH)

Datum: 12 augustus 2017 t/m 13 augustus 2017 (meerdaags), vanaf 10:00

Start locatie: Zie website

De charme van de Kop

Tuinen, kwekerij en kunst, open in mei t/m september.

Wat houdt het in: ‘Top in de Kop’?
“Top in de Kop’ bestaat uit 5 gezamenlijke open weekends, met de allermooiste tuinen, een kwekerij en kunst, in weekends in de maanden mei t/m september.
De locaties van de deelnemers zijn verspreid over de kop van Noord-Holland, aangegeven op de plattegrond. Tijdens deze open dagen willen deze kunstenaars en tuineigenaren graag hun passie met u delen! Onder “deelnemers” stelt iedereen zich nader voor en kunt u zien, wie open is op welke data. In 2017 zijn er 17 deelnemers… u bent van harte welkom om uw eigen rondje samen te stellen.
De data van 2017 zijn: 27/28 mei, 24/25 juni, 15/16 juli, 12/13 aug. en 9/10 september.Ontvangst van tuinclubs en groepen
De meeste deelnemers ontvangen op afspraak ook tuinclubs of groepen buiten de ‘top’-weekends. Hieronder een overzicht.
Tuinclubs én bussen met grote groepen zijn na afspraak welkom bij…
* Tuin aan het Weeltje
* Tuin familie Meeuwes
* Versicolor Tuin
* Kwekerij Liefhebbersplanten
* Tuin 3
* De Waddentuun
* De Zonnehoek
Kleine clubs tot ca. 15 á 20 personen kunnen ook terecht bij…
* Terra Forma
* De Heidense tuin
* De Couwenhof
* Tuin Atie en Cees Jonker
* Tuin Rietje Beuken

 

En dan natuurlijk ook…
De Kop van Noord-Holland bestaat uit landschap met prachtige luchten en het bijzondere licht dat kunstenaars en fotografen inspireert. De grote variatie aan natuurgebieden, het wijdse landschap met landelijke weggetjes en knoestige oude knotwilgen langs de smalle sloten. De weilanden met zwart-witte koeien, de goudgele bermen met boterbloemen en fluitekruid, die tot ieders verbeelding spreken. De groene kronkelende Westfriese Omringdijk, de authentieke lintdorpen en de weidse Wieringermeer…

 

Voor meer informatie: www.topindekop.nl