Tuindagen Landgoed Vollenhoven (Ut)

Datum: 23 juni 2017 t/m 25 juni 2017 (meerdaags), vanaf 10:00

Start locatie: Utrechtseweg 59, 3732 HA De Bilt

De Tuindagen van Landgoed Vollenhoven. Voor de 20ste keer en tevens laatste keer worden dit jaar de Tuindagen georganiseerd. Dat kunnen we niet zomaar voorbij laten gaan en dit tijdperk zal feestelijk worden afgerond met extra activiteiten in stijl met het landgoed. Neem uw (klein)kinderen mee want ook aan hen wordt gedacht. De Tuindagen, een evenement waar cultuurhistorie, natuur en amusement elkaar aanvullen en waar u kunt genieten van de veelzijdigheid van een historisch landgoed. De inkomsten van deze dagen leveren een bijdrage aan de instandhouding van het landgoed.

Locatie: Landgoed Vollenhoven. Utrechtseweg 59, 3732 HA De Bilt

Telefoon: 030 2200032

Toegang: € 7,50 p.p., kinderen tot 12 jaar gratis, 65+ € 1,- korting. Voor donateurs gratis op vr 23 juni.

Parkeren: € 2,-

Rondleiding: € 2,- p.p.

Honden zijn welkom, mits aangelijnd.

Beperkt toegankelijk voor rolstoelen.

Per auto: vanaf A28 afslag de Uithof De Bilt volgen en vervolgens parkeerborden.

Per OV: vanaf station Utrecht CS bus 50, 52, 53 en 74. Halte Amersfoortseweg.

Per fiets: fietsenstalling op het landgoed aanwezig.

De Tuinen

De tuinen van Landgoed Vollenhoven zijn in binnen- en buitenland bekend bij tuinliefhebbers. Het ontwerp uit de eerste helft van de 19eeeuw is nog haast onveranderd aanwezig. De verschillende eigenaren hebben door de jaren heen hun stempel op het park gedrukt zonder geweld te doen aan het bestaande ontwerp waardoor u tijdens de wandeling door tuinen uit verschillende periodes loopt.

De Engelse tuin, als laatste toegevoegd aan het park, is aangelegd in de jaren 20 van de vorige eeuw. De tuin is in etages opgebouwd en de op kleur ingeplante borders maken het een lust voor het oog. De tuin is omzoomd door eeuwenoude bomen en in de nabijheid ligt een ommuurde moestuin met de oude kassen en kweekbakken. Het Engelse landschapspark met de glooiingen, het meanderende water en de kronkelende paadjes wordt aaneen geregen door een statig beukenbos. Tijdens de Tuindagen kunt u ook de oranjerie, het koetshuis met de oude stallen en de ijskelder bezoeken.

Voor meer informatie: landgoedvollenhoven.nl