Tuin van de maand september: Buitengoed van Albert Tielens (NB)

Datum: 24 september 2016 t/m 25 september 2016 (meerdaags), vanaf 10:00

Start locatie: Bovenstraat 63 4741 TP Hoeven

Iedere maand kiest de Open Tuinencommissie een tuin die in die maand veel moois te bieden heeft.

Voor augustus is dat Buitengoed van Albert Tielens, tuin nr 278 in de Open Tuinen Gids 2016

Buitengoed 10

Net buiten Hoeven in het Brabantse Land ligt het buitengoed, daar waar Albert in 1998 zijn verworven 2.5 ha grond omtoverde tot een groen paradijs.

Buitengoed 9

Een muur van leiperen scheidt het tuingedeelte van het weidegedeelte; daaronder groeit de Hydrangea arborescens Annabelle.

In de hoogstamboomgaard met oude rassen kersen, peren, appels en perziken lopen Ryeland schapen en ganzen.

Buitengoed 14

Kenmerkend zijn de verschillende vijvervormen. De 50 meter lange zwemvijver, met aan weerszijde grote gemengde borders is een ware blikvanger. Een sloot slingert door het landschap en er is een gracht rondom de natuurlijke vliedberg.

Buitengoed 7

In de boerinnenpluktuin voor het huis staan onder meer kweeperen, mispels, rabarber, kruisbessen en rode, witte en zwarte bessen. Hier zijn de geuren, kleuren en vormen verrassend.

Buitengoed 4

De tuin is in alle seizoenen een bezoek waard.

Meer foto’s en informatie :  www.tielensentielens.nl

Buitengoed 2

Welkom in onze Open Herfsttuin  24 & 25 september  10.00 – 17.00 uur.

Albert Tielens
Bovenstraat 63
4741 TP Hoeven

E: info@tielensentielens.nl
I: www.tielensentielens.nl

Toegankelijk voor invaliden

Oppervlakte: 2,5 ha.

Entree: € 4,50 incl. koffie/thee/lekkernij, groepen tot 10 pers. € 50,00 daarboven + € 4,50 p.p. incl. koffie/thee/lekkernij en rondleiding. Geopend za 24 en zo 25 september.

Voor donateurs tuin gratis za 24 september

Groepen op afspraak.

Zie ook Tuinevenement: Herfsttuinen.

Buitengoed 1