Open tuinen tijdens de Tuin – Hof – Garden route (FL)

Datum: 12 augustus 2017 t/m 13 augustus 2017 (meerdaags), vanaf 10:00

Start locatie:

De drie tuinen, allen lid van de Nederlandse Tuinen Stichting, zijn op zaterdag 12 en zondag 13 augustus geopend voor het publiek.

De entree bedraagt dit weekend 3,00 euro, maar dit is inclusief koffie/thee. In Ellen’s tuin krijgt u er ook nog een stukje taart bij. (op=op)

Donateurs van de NTS hebben dit weekend vrij toegang. De tuinen zijn beide dagen geopend van 10:00 tot 17:00.

Ellen’s Tuin

Ellen’s Tuin aan het Waterland 56, Emmeloord is een stadstuin. In de voortuin staan grassen en hosta’s en zijn er geel/witte borders langs de oprit. De achtertuin is zeer verrassend met name door de hoogte verschillen. De vijver, trappen, terrasjes en de vele bloemen en struiken maken er een plaatje van

Ellen Nelis
Het waterland 56
8302 XD Emmeloord
M: 06 36136605
E: ellenstuin@ziggo.nl
I: www.ellenstuin.nl en www.facebook.com/ellenstuin

Appelhof

De AppelHof, Blokzijlerdwarsweg 2, Marknesse ligt verscholen tussen hagen en een appelboomgaard. De tuin bevat grote borders die op kleur zijn aangeplant. Een lager gelegen terras bij een karakteristiek tuinhuis is omringd door bloeiende planten. De dahlia verzameling is geweldig om te zien. In deze tuin wordt brocante verkocht.

E.A.E. Dirkzwager-Scheltema
Blokzijlerdwarsweg 2
8316 RA Marknesse
T: 0527 201612
M: 06 30109678
E: eaescheltema@icloud.com
I: Faceboek:Toeschka’s Tuin

Lancaster Garden

Lancaster Garden, Lindeweg 6, Emmeloord is een boerderijtuin met een eigentijds karakter. Binnen de rechte lijnen en strakke hagen is de beplanting los en weelderig. Deze tuin bestaat uit diverse gedeelten, waaronder een vijvertuin.
Op 12 augustus geeft Joke ven der Meulen hier een workshop Nat Vilten.
In deze workshop gaat Joke de technieken uitleggen voor het nat vilten. Iedere cursist maakt met mooie gekleurde wol en met water en zeep een bijzonder kunstwerkje. De workshop start om 13.00 uur, u kunt zich opgeven via: jokevdmeulen@ziggo.nl

Ank en Harri Nienhuis
Lindeweg 6