Tentoonstelling Anton L. Koster

Datum: 16 september 2017 t/m 29 april 2018 (meerdaags), vanaf 10:00

Start locatie: Museum De Zwarte Tulp, Heereweg 219 2161 BG Lisse

Vanaf dit najaar is er in Museum De Zwarte Tulp de tentoonstelling “Naar de bollen. Anton L. Koster, schilder van bollenvelden” te zien. De tentoonstelling toont meer dan 50 werken van impressionistische kunstenaar Anton L. Koster, die vanaf 1890 schilderijen en tekeningen maakte van de bloembollenvelden in de Bollenstreek.

Koster (1859 Terneuzen – 1937 Haarlem) ging onder andere veel de bloembollenvelden in om daar studies te maken van het landschap, die hij vervolgens in zijn atelier verder uitwerkte tot grote schilderijen. In het werk van Koster is veel aandacht voor de kenmerkende aspecten van het bollenlandschap, zoals de vaarten en de arbeiders op het land. De tentoonstelling bevat naast dertig schilderijen ook bijzondere pentekeningen, aquarellen en pastels, die al zeer lange tijd niet meer tentoongesteld zijn geweest.

De tentoonstelling is te zien in Museum De Zwarte Tulp in Lisse van 16 september 2017 tot en met 29 april 2018. Het museum is geopend van 10.00 tot 17.00 van dinsdag tot en met zondag.
Voor meer informatie, zie de website van Museum De Zwarte Tulp.