login | contact | nieuwsbrief

Volg ons op         

    

Als donateur steunt u de doelstellingen van de Nederlandse Tuinenstichting; het beschermen van waardevol tuinhistorisch erfgoed. De Nederlandse Tuinenstichting heeft uw steun hard nodig om een groene toekomst te kunnen waarborgen.


Tentoonstelling: 400 jaar Mayflower – Planten van de Pilgrims

Datum: 2 juni 2020 t/m 20 september 2020 (meerdaags), vanaf --:--

Start locatie: Museum de Zwarte Tulp, Heereweg 219, 2161 BG Lisse

Op dinsdag 2 juni gaat Museum De Zwarte Tulp in Lisse weer open. Boek een ticket via de website van het museum of neem uw museumkaart mee en bel ons welk tijdstip u het best kunt komen.

Botanische tekeningen van Nederlandse en Amerikaanse kunstenaars in Museum de Zwarte Tulp, Lisse.

In 2020 is het 400 jaar geleden dat het schip de Mayflower vanuit Leiden, via Engeland naar Amerika voer. Eén van de Pilgrims, William Brewster, heeft op zijn overtocht met de Mayflower een uitgebreid naslagwerk over vooral medicinale maar ook voedselplanten meegenomen: Het Cruijdeboeck (1554) van Rembert Dodoens. Leden van de Vereniging Botanische Kunstenaars Nederland hebben hier met een aantal Amerikaanse collega’s een prachtige tentoonstelling over gemaakt.

Naast de tentoonstelling ‘Planten van de Pilgrims’ is er ook een presentatie van kruidenboeken uit de tijd van de Pilgrims, waaronder het boek van Dodoens, en een speciale tentoonstelling van de Amerikaanse kunstenaar Stephanie Syjuco (1974).

Museum de Zwarte Tulp, Heereweg 219, 2161 BG Lisse
Tijdelijk een andere ingang: Grachtweg 2a, 2161 HN Lisse

T 0252 41 79 00, E info@museumdezwartetulp.nl; www.musemdezwartetulp.nl