Tentoonstelling: 400 jaar Mayflower – Planten van de Pilgrims en Kruidenboek en van de Pilgrims – tijdelijk gesloten

Datum: 21 maart 2020 t/m 21 juni 2020 (meerdaags), vanaf --:--

Start locatie: Museum de Zwarte Tulp, Heereweg 219, 2161 BG Lisse

In 2020 is het 400 jaar geleden dat het schip de Mayflower vanuit Leiden, via Engeland naar Amerika voer. Eén van de Pilgrims, William Brewster, heeft op zijn overtocht met de Mayflower een uitgebreid naslagwerk over vooral medicinale maar ook voedselplanten meegenomen: Het Cruijdeboeck (1554) van Rembert Dodoens. Leden van de Vereniging Botanische Kunstenaars Nederland hebben hier met een aantal Amerikaanse collega’s een prachtige tentoonstelling over gemaakt.

Naast de tentoonstelling ‘Planten van de Pilgrims’ is er ook een presentatie van kruidenboeken uit de tijd van de Pilgrims, waaronder het boek van Dodoens, en een speciale tentoonstelling van de Amerikaanse kunstenaar Stephanie Syjuco (1974).

Museum de Zwarte Tulp, Heereweg 219, 2161 BG Lisse
T 0252 41 79 00, E info@museumdezwartetulp.nl