Symposium Het Landschap ben je Zelf

Datum: 4 oktober 2012, vanaf 10:00

Start locatie: Kasteel de Vanenburg, Putten

Symposium ‘Het Landschap Ben Je Zelf’ dit jaar in teken cultuurhistorie

Op 4 oktober a.s. organiseert Landschapsbeheer Nederland voor de vierde keer het symposium ‘Het landschap ben je zelf’. Dit jaar staat het in het teken van cultuurhistorie en buitenplaatsen. Daarmee wordt aangesloten op het Jaar van de Historische Buitenplaats.

Het programma is nog niet helemaal defintief, maar er wordt aandacht besteed aan verschillende aspecten, zoals de cultuurhistorische waarden in het landschap en de belangrijke rol die vrijwilligers daarin spelen.

De Rijksoverheid heeft zich teruggetrokken uit het landschapsbeleid en de verantwoordelijkheid ervoor bij de provincies belegd. Hoe pakken provincies deze rol op? Kunnen ze dat, willen ze dat? Daarover zal een inleiding verzorgd worden.

Naast dit plenaire deel deel met aansprekende presentaties, vindt een debat plaats over cultuurhistorie, landschap, vrijwilligers en overheidsbeleid. De dag wordt gekoppeld aan de uitreiking van de Juichwilg. De gemeenteprijs van Landschapsbeheer Nederland voor de gemeente voor die zich het meest onderscheidt op het gebied van landschap en cultuurhistorie.

Meer informatie en opgeven

Op deze pagina vindt u meer informatie over het symposium, inclusief het aanmeldformulier. U kunt zich namelijk al aanmelden.

Edwin Raap, Landschapsbeheer Nederland, 030-2345013, e.raap@landschapsbeheer.nl

www.landschapsbeheer.nl