login | contact | nieuwsbrief

Volg ons op         

    

Als donateur steunt u de doelstellingen van de Nederlandse Tuinenstichting; het beschermen van waardevol tuinhistorisch erfgoed. De Nederlandse Tuinenstichting heeft uw steun hard nodig om een groene toekomst te kunnen waarborgen.


Stuwwalwandeling bij Doorwerth, de Huneschans en het Dunoplateau

Datum: 15 februari 2018, vanaf 13:30

Start locatie: de grote “acacia”, voorplein kasteel Doorwerth

Heeft u ook zo’n zin om even stevig te bewegen? Ga dan mee met deze pittige excursie, heuvel op en af. De boswachter neemt u vanaf het Dunoplateau mee door dichte bossen, afgewisseld met fraaie vergezichten. De tocht gaat langs het vroegere gehucht Doorwerth, de Huneschans en het Dunoplateau. Er is de afgelopen tijd veel energie gestopt in de restauratie van landgoed De Duno, waarbij wordt teruggegrepen naar de toestand van voor WO II. Zo zijn op diverse plaatsen zichtassen hersteld en zijn in het Cascadedal cementrustieken teruggebracht. Tijdens de wandeling krijgt u cultuurhistorische informatie over het gebied, maar de natuur komt ook aan bod. Reserveren is niet nodig.

Tijd: start om 13.30 uur. Duur: 2 à 2,5  uur.
Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.
Startlocatie: de grote “acacia” (=Robinia) op het voorplein van kasteel Doorwerth, Fonteinallee. GPS DD (decimale graden): 51.966766, 5.786755.
Informatie: Job Laan, tel. 06-83179965 of Jaap Uijthof, tel. 06-44043707.
Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen).