Sneeuwklokjestuin: Overcingel (DR)

Datum: 28 februari 2019 t/m 15 maart 2019 (meerdaags), vanaf --:--

Start locatie: Oostersingel 27, 9401 JZ Assen

Open: Van eind februari tot half maart is de tuin rond het huis interessant vanwege de sneeuwklokjes en later de krokussen. Tijdens de bloei is de toegang tot het privégedeelte gratis.

Het park is het hele jaar geopend op vertoon van wandelkaarten, die voor € 1,- verkrijgbaar zijn aan de voordeur van de buitenplaats Overcingel. Eén wandelkaart is geldig voor een heel jaar voor een gezin plus eventuele introducés. Bovendien is tijdens de bloei van de sneeuwklokjes en de krokussen ook het privé-gedeelte van de tuin gratis toegankelijk.

De tuin is een oase van rust en natuurschoon in het centrum van Assen, aangelegd in ongeveer 1825 in landschapsstijl bij de buitenplaats Overcingel, met in het vroege voorjaar gewone sneeuwklokjes, Galanthus nivalis, in verwilderde vorm.