Sneeuwklokjestuin: Landgoed Landlust (ZL)

Datum: 1 januari 2019 t/m 31 maart 2019 (meerdaags), vanaf --:--

Start locatie: Dorpsstraat 100a, 4451 AC Heinkenszand

Open: Vrij toegankelijk voor wandelaars. Door het bos lopen enkele onverharde paden. Landlust wordt beheerd door de Stichting Het Zeeuwse Landschap: www.hetzeeuwselandschap.nl

Landgoed Landlust is gelegen in het dorp Heinkenszand. De geschiedenis van dit kleine park met vele bomen gaat terug tot in de 16e eeuw. Het gebouw dat er nog staat is het voormalig koetshuis en was tot 2007 het hoofdkantoor van Het Zeeuwse Landschap. Er zijn in het vroege voorjaar vele stinzenplanten te vinden, zoals daslook en gevlekte aronskelk. Ook de sneeuwklokjes ontbreken niet. Naast het gewone sneeuwklokje bloeit het groot sneeuwklokje, het lenteklokje en het zomerklokje.