Sneeuwklokjestuin: Hof van Twente, Landgoed Weldam (OV)

Datum: 1 januari 2019 t/m 31 maart 2019 (meerdaags), vanaf --:--

Start locatie: Weldam 1, 7475 MN Markelo

Route en parkeren: zie www.weldam.nl

Open: De tuin van Weldam is het gehele jaar geopend op werkdagen (maandag t/m vrijdag) 9-16 uur. Ook in de maand februari. Entree € 2,50 per persoon.

De kasteeltuin is een voorbeeld van neobarok, een in de negentiende eeuw aangelegde zeventiende-eeuwse tuin. Eduard André ontwierp in 1885 deze tuin, met o.a. een 145 m lange berceau van beuk, parterres de broderie en doolhof. Maar ook planten zoals rozen, rododendrons en perkplanten. De houten uitkijktoren midden in de doolhof biedt een fraai uitzicht over de prachtige, historische tuin. Het kasteel is niet te bezichtigen.

Sneeuwklokjes en overige bolgewassen (stinzenplanten) komen vooral voor in het park rondom de kasteeltuin.