Sneeuwklokjestuin: De Wildenborch (GD)

Datum: 23 februari 2019 t/m 24 februari 2019 (meerdaags), vanaf 11:00

Start locatie: Wildenborchseweg 20, 7251 KG Vorden

(tuin nr. 167, Open Tuinen Gids 2018)

Open tuinendagen: zaterdag 23 en zondag 24 februari 2019, van 11.00-16.00 uur. Eventuele wijzigingen in de data als gevolg van de weersomstandigheden worden bijtijds op de website medegedeeld: www.wildenborch.nl. Toegang € 3,-; kinderen tot 12 jaar en donateurs van de Nederlandse Tuinenstichting gratis. Koffie en thee met iets lekkers verkrijgbaar in de theeschenkerij. Er worden planten uit eigen tuin verkocht. Honden worden niet toegelaten, ook niet als zij aan de lijn lopen.

De Wildenborch is bekend om haar uitgestrekte velden sneeuwklokjes en winterakonieten. Het wit van de sneeuwklokjes duikt overal op in het bos en in de tuin. Langs de paden, langs het water en tussen de klimop onder de hoge lindebomen. De gele winterakonieten daar tussendoor of op eigen plekken geven het geheel een zonnig karakter. Er is een route door de tuin uitgezet om de bezoekers langs alle mooie plekken te leiden. De donkere wintersilhouetten van de bomen en de verre zichtlijnen maken de wintertuin tot een verrassende belevenis.