SNEEUWKLOKJES Winschoten GR, “Wubsbos”

Datum: 25 februari 2018, vanaf 11:00

Start locatie: St. Vitusholt 86, 9673 AK Winschoten

Februari en maart 2018: open tuinen en parken met sneeuwklokjes

In februari en maart zijn in het hele land tuinen en parken speciaal opengesteld om het publiek te laten genieten van de eerste lentebode. De openstelling is een initiatief van de Nederlandse Tuinenstichting.

De open tuinen en parken variëren van klein tot groot. In sommige ziet het onder de bomen wit van de sneeuwklokjes, in andere zijn veel bijzondere soorten te zien. Bij hevige sneeuwval of langdurige vorst blijven de tuinen wellicht gesloten. Kijkt u vooral op de website voor actuele informatie voordat u op pad gaat.

Hebt u een tuin met sneeuwklokjes en wilt u uw tuin of park op ons overzicht vermelden? Laat het ons weten: info@tuinenstichting.nl.foto: Paul Smeets

Winschoten

‘WubsBos’

St. Vitusholt 86

9673 AK Winschoten

0597 420 896, e-mail: info@wubsbos.nl, www.wubsbos.nl

(Tuin nr. 27, Open Tuinen Gids 2017)

Open: zondag 25 februari en zondag 4 maart 2017, sneeuwklokjeszondagen van 11-17 uur. Entree vrije gift. Voor groepen op andere dagen na telefonische afspraak.

1.700 m2. bostuin met een hoogteverschil van plm. 5 m. in het Maintebos in bijna hartje Winschoten. In het vroege voorjaar overal sneeuwklokjes en iets later stinzenplanten, verwilderingsbollen en veel narcissen, verspreid door de tuin.

Samen met nog drie andere tuinen neem ik deel aan de Oost-Groninger bloembollenroute en sneeuwklokjeszondagen (zie: www.wubsbos.nl).

foto: Paul Smeets