SNEEUWKLOKJES Warnsveld GE, “De Overtuin”

Datum: 25 februari 2018, vanaf 11:00

Start locatie: Molenstraat 6, 7231 KN Warnsveld

Februari en maart 2018: open tuinen en parken met sneeuwklokjes

In februari en maart zijn in het hele land tuinen en parken speciaal opengesteld om het publiek te laten genieten van de eerste lentebode. De openstelling is een initiatief van de Nederlandse Tuinenstichting.

De open tuinen en parken variëren van klein tot groot. In sommige ziet het onder de bomen wit van de sneeuwklokjes, in andere zijn veel bijzondere soorten te zien. Bij hevige sneeuwval of langdurige vorst blijven de tuinen wellicht gesloten. Kijkt u vooral op de website voor actuele informatie voordat u op pad gaat.

Hebt u een tuin met sneeuwklokjes en wilt u uw tuin of park op ons overzicht vermelden? Laat het ons weten: info@tuinenstichting.nl.

foto: Paul Smeets

De Overtuin

Stichting Warnsveldse Monumenten

Molenstraat 6, 7231 KN Warnsveld

www.deovertuin.nl

(tuin nr. 164, Open Tuinen Gids 2017)

Open: zondag 25 februari 2018 van 11-17 uur. Entree tuin: € 3,- donateurs Nederlandse Tuinenstichting € 1,50. Kinderen t/m 16 jaar onder begeleiding vrij toegang. Tevens Entdag in de galerie in samenwerking met de Noordelijke Pomologische Vereniging, vrij toegang.

Duizenden sneeuwklokjes tooien als voorbodes van de lente de stinzenveldjes in de Overtuin. Afhankelijk van het winterweer zullen ook de toverhazelaar en de gele kornoeljes hun tere geel laten zien. Kom dwalen langs de gebogen paadjes en genieten van verrassende doorkijkjes en monumentale oude bomen.