SNEEUWKLOKJES Vorden GE, “De Wildenborch”

Datum: 6 maart 2018, vanaf 11:00

Start locatie: Wildenborchseweg 20, 7251 KG Vorden

Februari en maart 2018: open tuinen en parken met sneeuwklokjes

In februari en maart zijn in het hele land tuinen en parken speciaal opengesteld om het publiek te laten genieten van de eerste lentebode. De openstelling is een initiatief van de Nederlandse Tuinenstichting.

De open tuinen en parken variëren van klein tot groot. In sommige ziet het onder de bomen wit van de sneeuwklokjes, in andere zijn veel bijzondere soorten te zien. Bij hevige sneeuwval of langdurige vorst blijven de tuinen wellicht gesloten. Kijkt u vooral op de website voor actuele informatie voordat u op pad gaat.

Hebt u een tuin met sneeuwklokjes en wilt u uw tuin of park op ons overzicht vermelden? Laat het ons weten: info@tuinenstichting.nl.

foto: Paul Smeets

De Wildenborch

Wildenborchseweg 20, 7251 KG Vorden

(tuin nr. 162, Open Tuinen Gids 2017)

Open tuinendagen: Zondag 25 februari en/of zondag 6 maart, van 11.00-16.00 uur. Eventuele wijzigingen in de data als gevolg van de weersomstandigheden zullen bijtijds via de website worden medegedeeld: www.wildenborch.nl. Toegang € 3,-; kinderen tot 12 jaar en donateurs van de Nederlandse Tuinenstichting gratis. Koffie en thee met iets lekkers verkrijgbaar in de theeschenkerij. Er worden planten uit eigen tuin verkocht. Honden worden niet toegelaten, ook niet als zij aan de lijn lopen.

De Wildenborch is alom bekend om haar uitgestrekte velden sneeuwklokjes en winterakonieten. Het wit van de sneeuwklokjes duikt overal op in het bos en in de tuin. Langs de paden, langs het water en tussen de klimop onder de hoge lindebomen. De gele winterakonieten daar tussendoor of op eigen plekken, geven het geheel een zonnig karakter. Er is een route door de tuin uitgezet om de bezoekers langs alle mooie plekken te leiden.