SNEEUWKLOKJES Veenendaal, “De Palmentuin”

Datum: 17 februari 2018 t/m 18 februari 2018 (meerdaags), vanaf 11:00

Start locatie: Parelgras 19a, 3902 AP Veenenda

Februari en maart 2018: open tuinen en parken met sneeuwklokjes

In februari en maart zijn in het hele land tuinen en parken speciaal opengesteld om het publiek te laten genieten van de eerste lentebode. De openstelling is een initiatief van de Nederlandse Tuinenstichting.

De open tuinen en parken variëren van klein tot groot. In sommige ziet het onder de bomen wit van de sneeuwklokjes, in andere zijn veel bijzondere soorten te zien. Bij hevige sneeuwval of langdurige vorst blijven de tuinen wellicht gesloten. Kijkt u vooral op de website voor actuele informatie voordat u op pad gaat.

Hebt u een tuin met sneeuwklokjes en wilt u uw tuin of park op ons overzicht vermelden? Laat het ons weten: info@tuinenstichting.nl.

foto: Paul Smeets

De Palmentuin

Parelgras 19a, 3902 AP Veenendaal

e-mail: depalmentuin@hotmail.com

(tuin nr. 197, Open Tuinen Gids 2017)

Open: zaterdag 17 en zondag 18 februari, zaterdag 24 en zondag 25 februari en zaterdag 3 en zondag 5 maart 2018 van 11-17 uur. Voor groepen zijn we ook op andere dagen open, na overleg. Voor actuele informatie en route:  www.bvandeweerd.scarlet.nl/<http://www.bvandeweerd.scarlet.nl/>
Ik bied u graag de mogelijkheid om vroeg in het seizoen in mijn subtropische tuin te komen kijken waar ik ruim 165  soorten en zelfs onbeschreven soorten heb; erg leuk om deze  nieuwe  soorten sneeuwklokjes te bekijken. Daarnaast staan 60 soorten kerstrozen en bloeiende heesters in de tuin, waaronder toverhazelaars. Voor de echte liefhebber is een kleine hoeveelheid bollen opgepot. Met de sneeuwklokjes verwelkomen we de aanstaande lente.

foto: Menno Landstra