SNEEUWKLOKJES Pieterburen GR, “Domies Toen”

Datum: 1 maart 2018, vanaf --:--

Start locatie: Hoofdstraat 76, 9968 AG Pieterburen

Februari en maart 2018: open tuinen en parken met sneeuwklokjes

In februari en maart zijn in het hele land tuinen en parken speciaal opengesteld om het publiek te laten genieten van de eerste lentebode. De openstelling is een initiatief van de Nederlandse Tuinenstichting.

De open tuinen en parken variëren van klein tot groot. In sommige ziet het onder de bomen wit van de sneeuwklokjes, in andere zijn veel bijzondere soorten te zien. Bij hevige sneeuwval of langdurige vorst blijven de tuinen wellicht gesloten. Kijkt u vooral op de website voor actuele informatie voordat u op pad gaat.

Hebt u een tuin met sneeuwklokjes en wilt u uw tuin of park op ons overzicht vermelden? Laat het ons weten: info@tuinenstichting.nl.foto: Paul Smeets

Domies Toen
Hoofdstraat 76
9968 AG Pieterburen
(tuin nr. 16, Open Tuinen Gids 2017)

Open: De tuin is het hele jaar geopend; entree is € 3 per persoon. In april is de theeschenkerij op zondag geopend. In de theeschenkerij is het boekje over stinzenplanten te verkrijgen met daarin bovendien een route langs stinzentuinen in Noord-Groningen. Zie website voor informatie: www.domiestoen.nl

In Domies Toen staan het gewone sneeuwklokje (Galanthus nivalis), het dubbelbloemige sneeuwklokje (G. nivalis ‘Flore Pleno’) en grote sneeuwklokjes (G. elwesii) een ruim aantal andere soorten stinzenplanten.