SNEEUWKLOKJES Loosdrecht, “Kasteel-Museum Sypesteyn”

Datum: 17 maart 2018 t/m 18 maart 2018 (meerdaags), vanaf 11:00

Start locatie: Nieuw Loosdrechtsedijk 150, 1231 LC Loosdrecht

Februari en maart 2018: open tuinen en parken met sneeuwklokjes

In februari en maart zijn in het hele land tuinen en parken speciaal opengesteld om het publiek te laten genieten van de eerste lentebode. De openstelling is een initiatief van de Nederlandse Tuinenstichting.

De open tuinen en parken variëren van klein tot groot. In sommige ziet het onder de bomen wit van de sneeuwklokjes, in andere zijn veel bijzondere soorten te zien. Bij hevige sneeuwval of langdurige vorst blijven de tuinen wellicht gesloten. Kijkt u vooral op de website voor actuele informatie voordat u op pad gaat.

Hebt u een tuin met sneeuwklokjes en wilt u uw tuin of park op ons overzicht vermelden? Laat het ons weten: info@tuinenstichting.nl.

foto: Paul Smeets

Kasteel-Museum Sypesteyn
Nieuw Loosdrechtsedijk 150
1231 LC Loosdrecht

Contactpersoon: tuinvrouw Henny van der Wilt: hennyhovenier@ziggo.nl

Open: Speciaal voor de sneeuwklokjes: iedere zaterdag en zondag vanaf 1 maart 2018 11-17 uur. Het kasteel is die periode nog gesloten. Entree tot de tuin bedraagt € 3,50 per persoon. Informatie: www.sypesteyn.nl

Kasteel- museum Sypesteyn is in het voorjaar een feest van stinzenplanten. Samen met de crocussen vormen zij een kleurrijke lappendeken. Het 6 hectare grote park van Sypesteyn is begin 1900 aangelegd door jonkheer C.H.C.A. van Sypesteyn.

foto’s: Menno Landstra,