SNEEUWKLOKJES Koekange DR, “De Bostulp”

Datum: 23 februari 2018 t/m 24 februari 2018 (meerdaags), vanaf 12:00

Start locatie: ‘De Bostulp’ Ruinerweg 44 , 7958 RD, Koekange

Februari en maart 2018: open tuinen en parken met sneeuwklokjes

In februari en maart zijn in het hele land tuinen en parken speciaal opengesteld om het publiek te laten genieten van de eerste lentebode. De openstelling is een initiatief van de Nederlandse Tuinenstichting.

De open tuinen en parken variëren van klein tot groot. In sommige ziet het onder de bomen wit van de sneeuwklokjes, in andere zijn veel bijzondere soorten te zien. Bij hevige sneeuwval of langdurige vorst blijven de tuinen wellicht gesloten. Kijkt u vooral op de website voor actuele informatie voordat u op pad gaat.

Hebt u een tuin met sneeuwklokjes en wilt u uw tuin of park op ons overzicht vermelden? Laat het ons weten: info@tuinenstichting.nl.foto: Paul Smeets

Koekangerveld

‘De Bostulp’

Ruinerweg 44 , 7958 RD, Koekange

(Nieuwe NTs-tuin: zie Open Tuinen Gids 2018 die op 1 maart verschijnt)

Open: vrijdag 23 februari van 12- 15.30 uur en zaterdag 24 februari 2018 van 12 tot 15.30 (samen met ‘Tuin vol woorden’). Toegang is gratis.

Sneeuwklokjes kijken in de natuurtuin van Ruurd en Deyke van Donkelaar en in het omliggende landschapspark het ‘Struunpad’. Het jonge lindenbos is in februari omgetoverd tot een prachtig sprookjesbos met grote pollen sneeuwklok en andere vroegbloeiende bosplanten. Dankzij de Texelse sneeuwklokjes; zij doen het heel goed op de nog prille bosgrond. Ook zijn in onze tuin en kwekerij enkele (bijzondere) soorten sneeuwklok te bewonderen en te koop. Er zijn korte rondleidingen, gelegenheid om binnen bij de houtkachel op te warmen en er is koffie en thee.