SNEEUWKLOKJES Dordrecht, “Annie Fallinger”

Februari en maart 2018: open tuinen en parken met sneeuwklokjes

In februari en maart zijn in het hele land tuinen en parken speciaal opengesteld om het publiek te laten genieten van de eerste lentebode. De openstelling is een initiatief van de Nederlandse Tuinenstichting.

De open tuinen en parken variëren van klein tot groot. In sommige ziet het onder de bomen wit van de sneeuwklokjes, in andere zijn veel bijzondere soorten te zien. Bij hevige sneeuwval of langdurige vorst blijven de tuinen wellicht gesloten. Kijkt u vooral op de website voor actuele informatie voordat u op pad gaat.

Hebt u een tuin met sneeuwklokjes en wilt u uw tuin of park op ons overzicht vermelden? Laat het ons weten: info@tuinenstichting.nl.

foto: Paul Smeets

Annie Fallinger

Rijksstraatweg 100

3316 EH Dordrecht

(078 618 1181; geen e-mail)

Open: vrijdag 16, zaterdag 17, zondag 18 en op vrijdag 23 en zaterdag 24 februari 2018 van 10-16 uur. Entree: € 2 per persoon.

In deze liefhebberstuin zijn ruim vijfhonderd verschillende sneeuwklokjes gecombineerd met prachtig bloeiende kerstrozen. Annie is de houder van de Nationale Plantencollectie Galanthus. U kunt hier dan ook vele verschillende cultivars bekijken in forse pollen. Veel sneeuwklokjes zijn te koop; er is tevens een winkeltje.