SNEEUWKLOKJES Den Haag, “Clingendael”

Datum: 25 februari 2018, vanaf 10:30

Start locatie: landgoed Clingendael, Wassenaarseweg

Februari en maart 2018: open tuinen en parken met sneeuwklokjes

In februari en maart zijn in het hele land tuinen en parken speciaal opengesteld om het publiek te laten genieten van de eerste lentebode. De openstelling is een initiatief van de Nederlandse Tuinenstichting.

De open tuinen en parken variëren van klein tot groot. In sommige ziet het onder de bomen wit van de sneeuwklokjes, in andere zijn veel bijzondere soorten te zien. Bij hevige sneeuwval of langdurige vorst blijven de tuinen wellicht gesloten. Kijkt u vooral op de website voor actuele informatie voordat u op pad gaat.

Hebt u een tuin met sneeuwklokjes en wilt u uw tuin of park op ons overzicht vermelden? Laat het ons weten: info@tuinenstichting.nl.

foto: Paul Smeets

In de parken Oostduin/Arendsdorp en het Haagse Bos komen massaal sneeuwklokjes voor; in Sorghvliet en het landgoed Reigersbergen staan veel dubbele sneeuwklokjes. De parken zijn vrij toegankelijk.

Donderdag 1 februari 2018, 14.00 uur: Sorghvliet, Scheveningseweg 24 in Den Haag. Wandeling met IVN, thema: ‘Sneeuwklokjeswandeling’.

Zondag 25 februari 2018, 10.30 uur: landgoed Clingendael, verzamelen: hoofdingang Wassenaarseweg. Wandeling met IVN, thema: ‘Op zoek naar stinzenplanten’.

Aanmelden voor beide wandelingen vooraf is niet nodig, deelname is gratis. (meer informatie: www.ivndenhaag.nl)