SNEEUWKLOKJES Bosch en Duin

Datum: 1 maart 2018 t/m 31 maart 2018 (meerdaags), vanaf --:--

Start locatie: Dennenweg 25, 3735 MP Bosch en Duin

Februari en maart 2018: open tuinen en parken met sneeuwklokjes

In februari en maart zijn in het hele land tuinen en parken speciaal opengesteld om het publiek te laten genieten van de eerste lentebode. De openstelling is een initiatief van de Nederlandse Tuinenstichting.

De open tuinen en parken variëren van klein tot groot. In sommige ziet het onder de bomen wit van de sneeuwklokjes, in andere zijn veel bijzondere soorten te zien. Bij hevige sneeuwval of langdurige vorst blijven de tuinen wellicht gesloten. Kijkt u vooral op de website voor actuele informatie voordat u op pad gaat.

Hebt u een tuin met sneeuwklokjes en wilt u uw tuin of park op ons overzicht vermelden? Laat het ons weten: info@tuinenstichting.nl.

foto: Paul Smeets

Bosch en Duin

Dennenweg 25

3735 MP Bosch en Duin

030 229 25 75 of via e-mail: dennenweg@casema.nl

(tuin nr. 172, Open Tuinen Gids 2017)

Open: in februari en maart alleen na telefonische afspraak.

Entree: € 3,- t.b.v. de Nederlandse Tuinenstichting; gratis entree voor NTs-donateurs. Koffie en thee horen erbij.
Bostuin met veel verschillende, elkaar opvolgende voorjaarsbloeiers. Het aantal verschillende sneeuwklokjes is van lieverlee gegroeid tot ruim 260, bloeiend vanaf eind september (de herfstbloeiers) tot – afhankelijk van het weer – eind maart/begin april, veelal o.m. vergezeld van andere bol- en knolgewassen, zoals winterakonieten, Cyclamen coum, krokussen en vroegbloeiende C