SNEEUWKLOKJES Assen, “Overcingel”

Datum: 3 maart 2018 t/m 19 maart 2018 (meerdaags), vanaf --:--

Start locatie: Oostersingel 27, 9401 JZ Assen

Februari en maart 2018: open tuinen en parken met sneeuwklokjes

In februari en maart zijn in het hele land tuinen en parken speciaal opengesteld om het publiek te laten genieten van de eerste lentebode. De openstelling is een initiatief van de Nederlandse Tuinenstichting.

De open tuinen en parken variëren van klein tot groot. In sommige ziet het onder de bomen wit van de sneeuwklokjes, in andere zijn veel bijzondere soorten te zien. Bij hevige sneeuwval of langdurige vorst blijven de tuinen wellicht gesloten. Kijkt u vooral op de website voor actuele informatie voordat u op pad gaat.

Hebt u een tuin met sneeuwklokjes en wilt u uw tuin of park op ons overzicht vermelden? Laat het ons weten: info@tuinenstichting.nl.foto: Paul Smeets

Assen

Overcingel

Oostersingel 27, 9401 JZ Assen

Open: Van maandag 3 tot maandag 19 maart 2018 is de tuin rond het huis interessant vanwege de sneeuwklokjes en later de krokussen. Tijdens de bloei is de toegang tot het privégedeelte gratis.

Het park is het hele jaar geopend op vertoon van wandelkaarten, die voor € 1,- verkrijgbaar zijn aan de voordeur van de buitenplaats Overcingel. Eén wandelkaart is geldig voor een heel jaar voor een gezin plus eventuele introducés. Bovendien is tijdens de bloei van de sneeuwklokjes en de krokussen ook het privé-gedeelte van de tuin gratis toegankelijk.

De tuin is een oase van rust en natuurschoon in het centrum van Assen, aangelegd in ongeveer 1825 in landschapsstijl bij de buitenplaats Overcingel, met in het vroege voorjaar gewone sneeuwklokjes, Galanthus nivalis, in verwilderde vorm.