Sneeuwklokjes 2015 – Vierseizoenentuin Zuid Scharwoude – Op afspraak

Datum: 1 maart 2015, vanaf --:--

Start locatie: eind februari en geheel maart 2015

In het vroege voorjaar zijn de sneeuwklokjes op hun hoogtepunt, en dit is dan ook de beste tijd van het jaar om ze te bekijken. In februari en maart zijn particuliere tuinen en parken speciaal opengesteld om het publiek te laten genieten van de eerste lentebode.

De openstelling is een initiatief van de Nederlandse Tuinenstichting, die een aantal eigenaren bereid vond om hun tuinen of parken open te stellen vanwege de sneeuwklokjes. De open tuinen en parken variëren van klein tot groot. In sommige ziet het onder de bomen wit van de sneeuwklokjes, in andere zijn veel bijzondere soorten te zien.

Galanthus 2015 nts

Zuid-Scharwoude

Vierseizoenentuin

Ellen Helder

Koperwiek 11, 1722 DA  Zuid-Scharwoude

tel. 0226 312 179

E-mail: pmehelder@quicknet.nl

(Tuin nr.193 Open Tuinen Gids 2014)

Open: vanaf eind februari en geheel maart 2015; graag na telefonische afspraak. Koffie/thee. Gratis entree.

Mijn liefhebberstuin van 800m² is bezaaid met een weelde van geel en wit (winterakonieten, sneeuwklokjes, Leucojum vernum en de samen met de sneeuwklokjes bloeiende Chimonanthus praecox, Lonicera fragrantissima, Viburnum x Bodnantense down, naakte jasmijn. Met andere woorden: een weelderig eerste seizoen.