Sneeuwklokjes 2015 – Tineke van der Velden-Jonker Castricum/Bakkum – 15 februari

Datum: 15 februari 2015, vanaf 11:00

Start locatie:

In het vroege voorjaar zijn de sneeuwklokjes op hun hoogtepunt, en dit is dan ook de beste tijd van het jaar om ze te bekijken. In februari en maart zijn particuliere tuinen en parken speciaal opengesteld om het publiek te laten genieten van de eerste lentebode.

De openstelling is een initiatief van de Nederlandse Tuinenstichting, die een aantal eigenaren bereid vond om hun tuinen of parken open te stellen vanwege de sneeuwklokjes. De open tuinen en parken variëren van klein tot groot. In sommige ziet het onder de bomen wit van de sneeuwklokjes, in andere zijn veel bijzondere soorten te zien.

Galanthus 2015 nts

Castricum/Bakkum-Noord

Tineke van der Velden-Jonker

Duinweg 2, 1901 ML Castricum/Bakkum-Noord

072-505 18 01

Open: zondag 15 februari 2015 van 11-16 uur, wanneer Tineke voor de eerste keer haar evenement ‘Sneeuwklokjes in het Duin’ organiseert. Entree: € 3 per persoon. Daarnaast is de tuin het gehele jaar open, na telefonische afspraak, vanaf tien personen. Dan bedraagt de entree € 5,- per persoon, inclusief koffie en thee en een rondleiding.

In de 2,5 hectare natuurtuin ‘De Doornduyn’ bloeien dan, ijs en weder dienende, duizenden (verschillende) sneeuwklokjes. Ruim veertig Galanthus zoals G. Elwesii ‘Doornduyn Piet’, G. Nivalis ‘Doornduyn Pippa’, G. Nivalis ‘Doornduyn Siep’, zijn te zien en verkrijgbaar. Bezoekers kunnen bovendien een wandeling maken door de bijzondere duintuin en/of zich opwarmen in het tuinhuis. Entree € 3,-. Koffie/thee en appeltaart zijn verkrijgbaar.

‘De Doornduyn’ van Tineke van der Velden is een kleurige, geurige oase in een vlakte van weilanden. In de winter bloeien hier veel verschillende soorten sneeuwklokjes. De hobby in sneeuwklokjes is ontstaan doordat Tineke’s schoonvader vroeger op oude percelen en boerderijen sneeuwklokjes inkocht voor de handel. Die hobby wilde ze graag voortzetten. En dat heeft er toe geleid dat de hele tuin nu volstaat met sneeuwklokjes. Tineke’s lievelingssoort zijn de groenpunters.