Sneeuwklokjes 2015 – Overcingel Assen – 21 feb t/m 9 maart

Datum: 21 februari 2015 t/m 9 maart 2015 (meerdaags), vanaf --:--

Start locatie:

In het vroege voorjaar zijn de sneeuwklokjes op hun hoogtepunt, en dit is dan ook de beste tijd van het jaar om ze te bekijken. In februari en maart zijn particuliere tuinen en parken speciaal opengesteld om het publiek te laten genieten van de eerste lentebode.

De openstelling is een initiatief van de Nederlandse Tuinenstichting, die een aantal eigenaren bereid vond om hun tuinen of parken open te stellen vanwege de sneeuwklokjes. De open tuinen en parken variëren van klein tot groot. In sommige ziet het onder de bomen wit van de sneeuwklokjes, in andere zijn veel bijzondere soorten te zien.

snowdrops 8

Assen

Overcingel

Oostersingel 27, 9401 JZ Assen

Open: Van zaterdag 21 februari tot maandag 9 maart 2015 is de tuin rond het huis interessant vanwege de sneeuwklokjes en later de krokussen. Tijdens de bloei is de toegang tot het privégedeelte gratis.

Het park is het hele jaar geopend op vertoon van wandelkaarten, die voor € 1,- verkrijgbaar zijn aan de voordeur van de buitenplaats Overcingel. Eén wandelkaart is geldig voor een heel jaar voor een gezin plus eventuele introducés. Bovendien is tijdens de bloei van de sneeuwklokjes en de krokussen het privé-gedeelte van de tuin gratis toegankelijk.

De tuin is een oase van rust en natuurschoon in het centrum van Assen, aangelegd in ongeveer 1825 in landschapsstijl bij de buitenplaats Overcingel, met in het vroege voorjaar gewone sneeuwklokjes, Galanthus nivalis, in verwilderde vorm.