Sneeuwklokjes 2015 – Landgoed Oostbroek De Bilt – Doorlopend open

Datum: 1 februari 2015, vanaf --:--

Start locatie:

In het vroege voorjaar zijn de sneeuwklokjes op hun hoogtepunt, en dit is dan ook de beste tijd van het jaar om ze te bekijken. In februari en maart zijn particuliere tuinen en parken speciaal opengesteld om het publiek te laten genieten van de eerste lentebode.

De openstelling is een initiatief van de Nederlandse Tuinenstichting, die een aantal eigenaren bereid vond om hun tuinen of parken open te stellen vanwege de sneeuwklokjes. De open tuinen en parken variëren van klein tot groot. In sommige ziet het onder de bomen wit van de sneeuwklokjes, in andere zijn veel bijzondere soorten te zien.

Galanthus 2015 nts

Landgoed Oostbroek

Bunnikseweg 39, 3732 HV De Bilt

Route: http://www.utrechtslandschap.nl/p3.php?RubriekID=2018

Open: Landgoed Oostbroek, eigendom van het Utrechts Landschap, is het hele jaar geopend; toegang tot het park is gratis. Het landgoed heeft gemarkeerde wandelroutes.

Het Essen-Iepenbos van Oostbroek staat bekend om haar sneeuwklokjes. In het vroege voorjaar kleuren grote delen van het landgoedbos wit. Het gaat voornamelijk om het gewone sneeuwklokje (Galanthus nivalis) en het dubbele (of gevulde) sneeuwklokje (G. nivalis ‘Flore Pleno’). Daarnaast zijn Galanthus nivalis ‘Viridapice’ en Galanthus nivalis ‘Scharlockii’ aanwezig; beide met een groene punt op de buitenste bloemdekbladeren, maar met verschillende schutbladen en bloemsteellengtes.