Sneeuwklokjes 2015 – Huis te Manpad Heemstede – Vanaf 1 feb. div. data

Datum: 1 februari 2015, vanaf --:--

Start locatie: Diverse data vanaf 1 feb.

In het vroege voorjaar zijn de sneeuwklokjes op hun hoogtepunt, en dit is dan ook de beste tijd van het jaar om ze te bekijken. In februari en maart zijn particuliere tuinen en parken speciaal opengesteld om het publiek te laten genieten van de eerste lentebode.

De openstelling is een initiatief van de Nederlandse Tuinenstichting, die een aantal eigenaren bereid vond om hun tuinen of parken open te stellen vanwege de sneeuwklokjes. De open tuinen en parken variëren van klein tot groot. In sommige ziet het onder de bomen wit van de sneeuwklokjes, in andere zijn veel bijzondere soorten te zien.

Galanthus 2015 nts

Heemstede
Huis te Manpad
Herenweg 7-11, 2105 MB Heemstede

Open: bezichtiging met gids vanaf 1 februari 2015: iedere zaterdag 10.00 uur en iedere dinsdag 14.00 uur verzamelen bij het toegangshek. U hoeft zich niet aan te melden. Gratis entree.

Groepen van minimaal tien personen: graag contact opnemen met Mieke Wilmink, tel. 023 528 75 28 of via wilminkmieke@gmail.com (zonder kosten, maar een vrijwillige bijdrage voor het onderhoud van de tuin wordt op prijs gesteld. Groepen kunnen bepalen welke dag ze willen komen).

In de bosborders in het park bloeien grote groepen verwilderde sneeuwklokjes, waaronder het dubbele sneeuwklokje. Om de groei van onze stinzenplanten te stimuleren passen we actief hakhoutbeheer toe, wat de kale plekken in het bos verklaart.