Sneeuwklokjes 2015 – Fogelsangh State Veenklooster – Doorlopend open

Datum: 1 februari 2015, vanaf --:--

Start locatie:

In het vroege voorjaar zijn de sneeuwklokjes op hun hoogtepunt, en dit is dan ook de beste tijd van het jaar om ze te bekijken. In februari en maart zijn particuliere tuinen en parken speciaal opengesteld om het publiek te laten genieten van de eerste lentebode.

De openstelling is een initiatief van de Nederlandse Tuinenstichting, die een aantal eigenaren bereid vond om hun tuinen of parken open te stellen vanwege de sneeuwklokjes. De open tuinen en parken variëren van klein tot groot. In sommige ziet het onder de bomen wit van de sneeuwklokjes, in andere zijn veel bijzondere soorten te zien.

SNOWDROPS 2

Veenklooster

Fogelsangh State

Kleasterwei 1, 9297 WR Veenklooster

Open: Het park is met een jaarkaart toegankelijk of door € 1,- te betalen bij tuinmanswoning of museum. Van 15 maart tot 15 juni is het park gesloten vanwege het broedseizoen.

Meer informatie: www.fogelsangh-state.nl

Het dubbele sneeuwklokje, maar ook andere typische stinzenplanten bloeien in februari in het park. Bij de hoofdingang van de State aan het begin van het park staan de meeste al eeuwenoude exemplaren.