“Siergrassendagen” De Wilp (Gr)

Datum: 23 september 2017 t/m 24 september 2017 (meerdaags), vanaf 09:00

Start locatie: Jan Gosseswijk 31, De Wilp

In de siergrassentuin kunt u siergrassen zien toegepast in álle tuinsferen, zowel in een strakke tuin als in een tuin met een natuurlijke uitstraling. De siergrassentuin oogt natuurlijk en robuust en is duidelijk gestructureerd. In de vele voorbeeldborders met vaste planten als Aster, Thalictrum , Stachys of Vernonia vormen siergrassen soms groene rustpunten of markeren als ronde pollen de hoeken. De siergrassentuin met collectie, met een totale grootte van 3000 m2 is ontworpen binnen een houtsingel van meidoorn, els, vlier en kornoelje. Met groene beukenhagen zijn tuinkamers gemaakt, die de verschillende tuinsferen laten zien.
Er zijn ook borders waarin uitsluitend siergrassen worden gebruikt. Dit levert hele verrassende beelden op.

In de overzichtelijk collectiehoek zijn meer dan 350 verschillende siergrassen te zien. Alle planten zijn voorzien van naambordjes. In het verkoopgedeelte vindt u een breed aanbod aan siergrassen die te koop worden aangeboden.

Entree en openingstijden

De toegang tot dit mooie evenement is geheel gratis.  Dit evenement vindt plaats op 23 en 24 september van 09.00 – 17.00 uur. Zie de website voor meer informatie: www.prairietuin.nl  www.siergras.nl