Schopsheim, opentuin-dagen 2017

Datum: 5 augustus 2017 t/m 6 augustus 2017 (meerdaags), vanaf 10:00

Start locatie: Schophemmerhei 5, 3798 ’s Gravenvoeren (BE)

Schopsheim, schapenhuis uit de tijd van Napoleon met een prachtige tuin in beschermd natuurgebied.

Even buiten het dorp ’s Gravenvoeren, aan de rand van een bos, op een heuvel met prachtig uitzicht, midden in een beschermd natuurgebied ligt de vrijliggende bijna 3 eeuwen oude prachtig gerestaureerde dubbele caré-boerderij “Schopsheim”. (Betekenis: Schapenhuis uit de tijd van Napoleon)
In de loop van 19 jaren zijn hier mooie zeer verschillende borders aangelegd, deels door de ontwerpers van de Heerenhof. Er zijn 6 verschillende terrassen en een grote woonkeuken waar u een tijdlang kunt vertoeven onder het genot van een kopje koffie, stukje vlaai of een drankje. Tuin 308, Open Tuinen Gids NTs 2017 bladz. 183

Schophemmerhei 5, 3798 ’s Gravenvoeren België 15km t.z.v. Maastricht (doodlopende weg, geldt niet voor bezoekers tuin!) Navigatie kan u op het verkeerde been zetten, voor routebeschrijving en info.: www.schopsheim.be

Entree € 5,– p.p. incl. koffie en thee. Tot 12 jaar € 2,50. Vlaai en drank verkrijgbaar tegen vergoeding

Buiten de opentuindagen is de tuin “Schopsheim” van 1 juni tot 1 nov op afspraak te bezoeken.

mariakapteijns@belgacom.net  0031(0)627408854