“Prairiedagen” De Wilp (Gr)

Datum: 26 augustus 2017 t/m 27 augustus 2017 (meerdaags), vanaf 09:00

Start locatie: Jan Gosseswijk 31, De Wilp

Prairietuin in De Wilp

Aansluitend aan de Siergrassentuin ontstond de 3.500 m2 grote Prairietuin. Voor deze nieuwe Prairietuin is zoveel mogelijk vastgehouden aan de ‘prairiegedachte’: een open en ruime vlakte. Zichtlijnen op het open landschap rondom, voor zover mogelijk geen hagen. Een paar bomen om verbinding te kunnen maken met het omliggende landschap. Het ontwerp wat ik heb gemaakt heeft ronde vormen, het padenpatroon lijkt op de vorm van een eikenblad.

Wat is een Prairietuin?

De bedoeling van een prairietuin in Nederland is dat die het hele jaar door aantrekkelijk is voor mens en dier, vol kleur en mooie vormen en met weinig onderhoud. Onderhoudsvriendelijk omdat er niet gesproeid, amper gewied, niet bemest of om de 4 jaar gescheurd hoeft te worden. Je legt een prairietuin in één keer aan en laat hem verder met rust. Het is géén wildernis, maar met de goede combinatie van grassen en vaste planten juist een uitgekiend systeem dat zich na verloop van tijd zelf in stand kan houden zonder mest of watergift.

De planten en grassen in een Prairietuin moeten vechten om behoud van hun plaats en gaan met elkaar een evenwicht aan en onderdrukken veel onkruid. Ze gaan met hun wortels flink de diepte in en kunnen daardoor goed overleven. Dat levert een duurzame tuin op die vele jaren meegaat. Door de enorme soortenrijkdom in een Prairietuin blijft het in alle seizoenen mooi. Bovendien trekt het vlinders, bijen en andere insecten aan. Een grote belofte voor de toekomst!

Entree en openingstijden

De toegang tot dit mooie evenement is geheel gratis.  Dit evenement vindt plaats op 26 en 27 augustus van 09.00 – 17.00 uur. Zie de website voor meer informatie: www.prairietuin.nl  www.siergras.nl