Parkenroute in Wassenaar

Datum: 14 september 2019, vanaf 11:00

Start locatie:

Prins Frederik der Nederlanden, zoon van koning Willem I, legde in de 19e eeuw een parkenroute aan over zijn uitgestrekte bezittingen in Voorschoten en Wassenaar. Hij kon daarmee zijn bezit inspecteren maar ook genieten van de landschappelijke diversiteit, de vele bijzondere uitzichten en ‘plekken van plezier’ die hij heeft laten aanleggen.

Op Open Monumentendag, 14 september,  brengt de gemeente Wassenaar met een aantal activiteiten de parkenroute weer in beeld. Er zijn wandelingen met gids, koetsritten met gids en een workshop schilderen waarmee het publiek kennis kan maken met (delen  van) de route over de Horsten, Backershagen en de Paauw. Natuurlijk kan je ook zelf op avontuur gaan en de parkenroute verkennen.

Meer informatie wassenaarsemonumenten.nl